about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

تحلیل کوتاه/ دسترسی به اینترنت؛ حق بشری؟

دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی بعد از اینکه حق آزادی بیان و تبادل اطلاعات را موضوع حقوق بشر عنوان کردند، این مسئله پیش می‌آید که آیا، امنیت سایبری و امنیت آنلاین نیز جزو حقوق بشر محسوب می‌شود؟ سازمان ملل، نیز از دولت‌ها خواسته است تا موجب عدم دسترسی شهروندان به اینترنت نشوند؛ زیرا این مورد جزو حق آزادی بیان محسوب می‌شود. وینتون کرف که به‌عنوان پدر اینترنت شناخته می‌شود نیز می‌گوید، صرف فناوری، یک حق محسوب نمی‌شود ولی وسیله‌ای که بتوان از این فناوری استفاده کرد، یک حق بشری است. بسیاری از کشورها مانند اسپانیا، فرانسه، فنلاند، کاستاریکا، استونی و یونان، حق دسترسی به اینترنت را به شیوه‌های گوناگون حق مشروع شهروندان می‌دانند؛ اما آیا صرفاً دسترسی به اینترنت کافی است؟
ابتدا باید ببینیم آیا از لحاظ حقوق بین‌الملل، قوانینی که برای حقوق بشر در نظر گرفته شده است، درباره امنیت سایبری نیز صدق می‌کند. در ماده 19، اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل، آمده است که حفاظت از آزادی بیان، ارتباطات و دسترسی به اطلاعات حق همه افراد است. همین‌طور در ماده 3 که اظهار می‌کند: «همه‌کس حق زندگی دارد، حق آزادی و امنیت.» اگر به سال 2011، برگردیم، مشاهده می‌کنیم گروه حقوق بشر سازمان ملل نیز از مشروعیت حق آنلاین افراد خبر داد. در حقیقت حفظ حق حریم خصوصی افراد، تنها به دنیای حقیقی منحصر نشده و شامل فضای مجازی نیز می‌شود؛ زیرا « حق امنیت» اطلاق دارد و شامل هر نوع امنیت چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی می‌شود.
اما از آنجا که دسترسی به اینترنت، آسیب‌هایی را نیز در پی دارد، قطعاً با در نظر گرفتن سایر حقوق بشری مانند حق امنیت، می‌توان چنین نتیجه گرفت که استفاده از اینترنت، تنها برای اجرای حقوق افراد کافی نیست. بلکه آنچه مطلوب و مشروع است، حق دسترسی به اینترنت امن است؛ یعنی اینترنتی که در آن، افراد با آزادی، نظرات خود را اشاعه می‌دهند، اینترنتی که افراد، از تهدیدات سایبری در امان هستند. سال گذشته، بنیاد مرزهای الکترونیک، (Electronic Frontier Foundation)، اعلام کرد شرکت‌های فناوری باید امنیت سامانه‌ها را در برابر هکرها و به نفع کاربران افزایش دهند.
به نظر می‌رسد در این حق بشری، اگر سانسوری برای حفظ امنیت آنلاین و حفظ حریم خصوصی شهروندان، صورت بگیرد، مخالف آزادی بیان و حقوق مشروعشان نیست. بلکه لازمه تأمین امنیت سایبری شهروندان، است. حتی کشورهای بزرگی مانند آمریکا نیز سانسور را به‌عنوان کاری که جلوی ترویج خشونت را می‌گیرد، انجام می‌دهند. مایکل راجرز، فرمانده سایبری ارتش آمریکا و سازمان امنیت ملی، در نشستی در شورای آتلانتیک در سال 2016، اعلام کرد که برای جلوگیری از ترویج مطالب و عقاید داعش، این کشور دست به سانسور می‌زند.

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.