تحلیل کوتاه/ امضای فرمان ترامپ درباره تقویت امنیت سایبری
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ بیش از هر چیز باید دانست محوریت این فرمان، روی موضوع تقویت دفاع سایبری آمریکا و کاهش خطرهای ناشی از حملات سایبری به شبکهها و زیرساختها و پیشگیری از حملات سایبری، است.
با توجه بهضرورت نوسازی تجهیزات سایبری در سازمانهای فدرال آمریکا و داشتن هزینه زیاد نگهداری تجهیزات قدیمی، در بخش اول این سند، بر لزوم نوسازی تجهیزات فناوری اطلاعات و مدیریت امنیت سایبری تأکید شده است. در بخش دیگری از این سند، ترامپ، سازمانهای فدرال را موظف کرد تا هر 90 روز، گزارشی را درباره کاهش خطرها و تصمیمات سازمانها در حوزه مدیریت خطرهای سایبری بهصورت محرمانه ارائه دهند. درواقع بخش اول این سند، به دنبال ساخت معماری نوین فناوری اطلاعات در دولت فدرال آمریکا است.
در بخش دوم سند، به حمایت دولت فدرال از سازمانهایی که متصدی زیرساختهای حیاتی هستند، اشارهشده است.
در بخش سوم، بر لزوم وجود امنیت سایبری برای عموم ملت با اشاره بهضرورت ایجاد امنیت اینترنت و آموزش نیروهای امنیت سایبری، تأکید شده است.
نکتهای که توجه به آن حائز اهمیت است اینکه آمریکا با اجرای این فرمان، مسئله نوآوری را با امنیت سایبری، گرهزده است. درواقع، ضرورت همکاری با بخش صنعتی و بهکارگیری صنعت در امنیت سایبری که مورداشاره بسیاری از اندیشمندان سایبری آمریکا، بود، با اجرای این فرمان تا حدی محقق میشود. راب جویس، از اعضای سابق NSA و هماهنگکننده امنیت سایبری کاخ سفید، درباره این فرمان به نقش مهم سازمانهای کارآفرین در امنیت سایبری آمریکا اشاره کرد.
در واقع این فرمان به سه اولویت مهم دولت فدرال آمریکا میپردازد: 1. مدرن کردن معماری فناوری اطلاعات 2. حفاظت از زیرساختهای حیاتی 3. آموزش امنیت سایبری
البته برخی رسانهها، از تأخیر امضای این فرمان بعد از حدود 3 ماه، انتقاد کردهاند.