تحقیقات مشترک شینبت و موساد در مورد هک مدیران اسرائیلی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته هارتز (Haaretz)، موساد و شینبت (Shin Bet)، آژانس امنیت اسرائیل، در حال تحقیق درباره حادثهای هستند که در آن تلفنهای دهها تن از مدیران ارزهای رمزنگاری شده در اراضی اشغالی هک شده و هویت آنلاین آنها به سرقت رفته است.
نه دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، نه شینبت و نه موساد یا اداره سایبری ملی اسرائیل به درخواست اورشلیم پست (Jerusalem Post) برای نظردهی پاسخ ندادند.
بنا بر ادعای کارشناسان اسرائیلی، گزارش هارتز مبنی بر دخالت موساد و شینبت در تحقیقات مربوط به حادثه 7 سپتامبر امسال غیرمعمول بود، زیرا وقتی مؤسسات غیرنظامی هک میشوند اداره سایبری ملی اسرائیل حزب اصلی است. در مقابل، آژانسهای اطلاعاتی معمولاً با تهدیدهای نظامی و امنیت ملی مقابله میکنند.
اگرچه این گزارش هنوز مشخص نکرده که چرا یا تا چه اندازه آژانسهای اطلاعاتی در این امر دخیل هستند، اما ادعا میکند که عوامل بالقوه دولتی خارجی به دلیل پیچیدگی هک با آن مرتبط هستند.
گزارش یاد شده به توصیف یک وب پیچیده از هک کردن سیستمهای مختلف فنآوری در کشورهای شخص ثالث پرداخته تا پارتنر (Partner)، ارائه دهنده خدمات تلفن همراه، را به دروغ برای فعال کردن یک عملکرد رومینگ فریب دهد و در نتیجه دسترسی به تلفنهای همراه فراهم شود.
طبق گزارش فوق، نبوغ اصلی ناشی از این آسیبپذیری است که به هکرها اجازه میدهد پیامهای متنی را، به نظر از طرف منابع اصلی، برای قربانیان ارسال کنند. در مرحله بعدی ، هکرها خواستار پرداخت ارزهای دیجیتال از سوی حدود 20 مدیر اسرائیلی ارز رمزنگاری شده برای دسترسی مجدد الکترونیکی هستند.
علیرغم موفقیت هکرها در نفوذ به سیستمهای مدیران، این گزارش، هک را در نهایت ناموفق توصیف کرد. به نظر میرسد شرکت سایبری پاندورا (Pandora)، در کمک به اکثر یا تمام مدیران اجرایی در خارج شدن از هک بدون ضرر و زیان قابل توجهی نقش داشته است.
تیزاهی گانوت (Tzahi Ganot)، بنیانگذار پاندورا و مسئول سابق گروه «NSO» به طور گسترده با توضیحاتی نقل قول کرده و از مقامات موساد و شینبت در تحقیق این حادثه نام برده است.
محققان اسرائیلی معتقدند که با وجود این نقض، هک به طور کلی شکست خورد و همانطور که گانوت گفت، هیچکدام از قربانیان فریب نخوردند و مبلغی به هکرها پرداخت نشد. هویت هکرها هنوز ناشناخته باقی مانده است.