تجهیز نیروی دریایی آمریکا، به زیردریایی خودمختار
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان، به نقل از «c4isrnet»؛ کاخ سفید، ۱۱ مارس، بودجهای حدوداً ۱۰ میلیارد دلاری را برای حوزه دفاع سایبری و عملیاتی سال ۲۰۲۰، درخواست کرده است. بودجه مطالبه شده نیروی دریایی آمریکا، به منظور افزایش آمادگی و مرگبارتر شدن جنگ افزارها، مطرح گردیده است. یکی از روشهای دستیابی به هدف یادشده، ادامه دادن روند خرید کشتیها و تسلیحات فعلی، مانند گذشته است.
در خلاصه سند تقاضای بودجه، 6 مرتبه از سامانههای بدون سرنشین، نام برده شده است که نیمی از آنها، به نمونههای غیرنظامی، اشاره دارند. نیروی دریایی آمریکا، قصد دارد 2 کشتی بدون سرنشین بزرگی را که در مرحله آزمایشی، قرار داشتند، خریداری کند. این تصمیم، به خصوص پس از موفقیت اولیه پروژه سی هانتر (Sea Hunter) گرفته شد. در طرح سی هانتر، جنگافزارهای دریایی خودمختاری توسعه مییابند که وظیفه شناسایی و نابودی تجهیزات دشمن -به خصوص زیردریاییها- را دارند. هدف نهایی نیروی دریایی آمریکا، دستیابی به 355 کشتی بدون سرنشین است.
در سند بالا، برای سرعت بخشیدن به تأمین تجهیزات نام برده، به سامانههای کلیدی مانند زیردریاییهای بدون سرنشین، اشاره شده است.
عمق آب، یکی از بهترین فضاها، برای بهکارگیری تأسیسات بدون سرنشین است؛ زیرا امکان حرکت مخفیانه در زیر آب، به خوبی وجود دارد. در عین حال، فناوری یادشده، با چالشهایی مانند سختتر شدن کنترل از راه دور، مواجه است؛ زیرا برقراری ارتباط با تجهیزات زیرآب، بسیار دشوارتر از نمونههای موجود در هوا است.
روباتهای خودمختاری که در ژرفای آب، فعالیت میکنند؛ توانایی انجام دادن وظایف مختلفی دارند. برای مثال، این تجهیزات را میتوان به حسگرهای گوناگون، مجهز کرد و از آنها، به عنوان ناظران ساحلی و آبهای عمیق، بهره گرفت. همچنین این جنگ افزارهای بدون سرنشین، برخلاف نمونههای سرنشین دار، از ابعاد و وزن کمتری برخوردار هستند و قدرت مانور بیشتری دارند. همچنین بعضی از آنها را میتوان در زیردریاییهای نوین، به کار گرفت و نمونههای امروزی را به یک آشیانه مادر برایشان، تبدیل کرد.
تجهیزات بدون سرنشین زیر آب، با توجه به طبیعت نیاز بیشتر به برقراری ارتباط، بیش از نمونههای زمینی، یا هوایی، به توانمندی خودمختار شدن وابسته هستند. به دست آوردن، مدیریت کردن و ایمن نگهداشتن هوش مصنوعی، به ویژه نوع تصمیمگیرنده آن، در روباتهای زیردریایی نیروی دریایی آمریکا، از وظایف مرکز هوش مصنوعی مشترک پنتاگون (JAIC) است. این مرکز، در ژوئن 2018، با بودجه 89 میلیون دلاری، راهاندازی شد و به نظر میرسید که مبلغ تازه درخواستی، به منظور پیشرفت این پروژه، برای سال مالی 2020، به 414 میلیون دلار، افزایش یابد؛ اما کاخ سفید، تنها بودجه 208 میلیون دلاری را پذیرفته و به کنگره پیشنهاد داده است.