about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

تجمع پیتون‌ها

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ گروهی از محققان بخش تراشه‌ی دانشگاه پرینستون آمریکا (Princeton University) در زمان برگزاری اجلاس تراشه‌های داغ  (Hot Chips conference) اعلام کردند، می‌خواهند نوعی تراشه‌ی منبع باز به نام پیتون (Piton) ایجاد کنند. این تراشه با متصل شدن 8 هزار پردازنده‌ی 25 هسته‌ای 64 بیتی به یکدیگر تشکیل شده و پردازنده‌ای 200 هزار هسته‌ای را به وجود می‌آورد.
محققان در اجلاس تراشه‌های داغ، هدف خود را طراحی تراشه‌ای برای مراکز داده‌ی شبکه‌های اجتماعی، خدمات ابری و جستجوگرها اعلام کردند؛ زیرا زمان پاسخگویی جستجوگرها و شبکه‌های اجتماعی به قدرت سرورها و مراکز داده‌ها بستگی دارد.
تا این لحظه انواع مختلفی از پردازنده‌های مرکزی منبع باز، طراحی شده‌اند. به عنوان مثال یکی از معروف‌ترین معماری‌های توسعه داده شده «RISC-V» نام دارد. سازندگان پیتون، پردازنده‌ای متن‌باز بر پایه‌ی طراحی اپن‌اسپارک  (OpenSparc) شرکت اوراکل است.
هر پیتون دارای 25 هسته است که هر هسته قدرتی برابر یک گیگاهرتز دارد. در قسمت بالایی این تراشه پل‌هایی قرار دارند که برای اتصال زنجیروار آن‌ها به یکدیگر در نظر گرفته شده است. از طرفی می‌توان از پل‌های مذکور برای اتصال رم و منابع ذخیره‌سازی به پردازنده‌ی مرکزی استفاده کرد. به این معماری مش (Mesh) می‌گویند و شرکت‌های بسیاری از این روش برای اتصال قطعات سخت‌افزاری به یکدیگر استفاده می‌کنند؛ اما روش به کار گرفته شده توسط سازندگان پیتون متفاوت است. روش ساخت پردازنده‌های پیتون امکان اتصال یک‌طرفه‌ی تمام پردازنده‌های یک مرکز داده با یکدیگر را فراهم می‌کند. از طرفی این پردازنده‌ها می‌توانند حافظه مورداستفاده را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
هر کدام از هسته‌های پیتون دارای 64 کیلوبایت کش لایه‌ی 2 (L2 cache) هستند که در مجموع 1.6 مگابایت حافظه در را در دسترس پردازنده قرار می‌دهند. به علاوه هر یک از هسته‌ها دارای یک مسیریاب کوچک برای افزایش سرعت ارتباطات با دیگر هسته‌ها هستند. همچنین هر هسته از یک واحد ممیز شناور نیز بهره‌مند ‌است تا در مجموع توان پردازشی قدرتمندی ایجاد بشود. در نهایت اعلام شد که پیتون دارای 460 میلیون ترانزیستور بوده و از معماری 32 نانومتری پردازنده‌های آی. بی. ام برای ساخت آن استفاده می‌شود.
محققان اعلام کردند زمان زیادی تا تولید نمونه‌ی نهایی باقی‌مانده است. از طرفی تراشه‌ی مذکور از قابلیت انعطاف و مقیاس‌پذیری بالایی برخوردار است و باید از هم‌تراز شدن هسته‌ها برای انجام پردازش‌های موازی اطمینان حاصل شود.

 

 

 

__________________

1- اجلاس تراشه‌های داغ، یک نشست سالانه در مورد فناوری است که هر سال در دانشگاه استفورد آمریکا (Stanford University) برگزار می‌شود.
2- شرکت اوراکل در سال 2005 پروژه‌ای به نام اپن‌اسپارک را برای ایجاد سخت‌افزارهای منبع باز راه‌اندازی کرد. تراشه‌ی 64 بیتی تی1 (T1)، یکی از محصولات این پروژه است.

 

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.