تبدیل هواپیماهای سوخترسان به رله ارتباطی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبریان؛ نیروی هوایی آمریکا به تازگی اعلام کرد به منظور ایجاد اتصال میان هوا، فضا، داراییهای سایبری خود و دیگر ارگانهای نظامی این کشور، روی سامانههای مدیریت نبرد پیشرفته (ABMS)، سرمایهگذاری میکند. اولین آزمایش این سامانه در دسامبر 2019 انجام گرفت و در آن جنگجویان نیرویهای هوایی و دریایی، ناوشکنها و نیروی زمینی با یکدیگر متصل شدند.
نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر هواپیماهای سوخترسان خود را به عنوان سامانههایی که رلههای ارتباطاتی هستند در نظر میگیرد. این رلهها بخشی از شبکه مش (mesh network) جدیدی هستند که در حال توسعه است.
مش یک توپولوژی شبکه محلی است که در آن گرههای زیرساخت مانند سویچها، بریج و دیگر موارد، به صورت مستقیم و پویا به یکدیگر متصل میگردند. هر چه تعداد گرهها بیشتر باشد، مسیریابی دادهها نیز بهینهتر میگردد.
جان توماس (Jon Thomas)، جانشین رییس فرماندهی پویایی هوایی (Air Mobility Command) توضیح داد، تانکرها به دو دلیل مناسب ایفای نقش به عنوان گرههای ارتباطی هستند. اول این که چنین هواپیماهایی از بدنهای بسیار بزرگ و وسیع بهره میبرند؛ بنابراین فضای کافی را برای حمل سامانههای ارتباطی اضافی دارند. در درجه بعد موقعیت آنها در زمان جنگ است. یکی از راههای کار با این هواپیماها قرار دادن آنها در نزدیکی فضای درگیری است. به اندازهای نزدیک که جنگندهها و دیگر تأسیسات هوایی بتوانند به سرعت سوختگیری کرده و به میدان نبرد بازگردند.
هواپیماهای سوخترسان جدید نیروی هوایی با نام «KC-45»، دارای سامانههای ارتباطی و دفاعی است که آن را بدون هیچگونه بروزرسانی خاصی به یک رله ارتباطی تبدیل میکند. از طرفی هواپیماهای «KC-135» نیز در حال بروزرسانی هستند که از آن با نام «ارتباطات زمان واقعی برای کابین خلبان» یاد میشود. نیروی هوایی به منظور ایجاد بروزرسانی یاد شده قراردادی 49 میلیون دلاری را با شرکت «راکول کالینز» (Rockwell Collins)، امضا کرده است. این بروزرسانی قابلیتهای ارتباطات ماهوارهای و لینک اطلاعاتی را به KC-135 اضافه میکند. در حال حاضر تنها برای 50 نمونه از این هواپیما تفاهمنامه امضا شده است.