تبدیل داده ها به اشیای فیزیکی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «phys»؛ گروهی از پژوهشگران دانشگاههای MIT و هاروارد نوع جدیدی از چاپگر 3 بعدی را معرفی کردهاند که مجموعه ای از دادههای دیجیتالی را به صورت اشیا فیزیکی چاپ میکند.
اشیایی که با چاپگرهای سه بعدی امروزی به دست می آیند، تک رنگ بوده و از کیفیت تقریباً پایینی برخوردار هستند؛ اما در شیوه ی جدید یاد شده، برای ایجاد محصول مورد نظر از توصیف داده هایی واقعی استفاده می شود. برای درک بهتر نتیجه می توان به تفاوت کیفیت موجود در چاپگرهای ماتریس سوزنی و لیزری اشاره کرد.
در نمونه های سنتی، با پردازش روی داده ها، توصیفی عددی به دست می آید. سپس این اعداد به اشکال هندسی قابل چاپ تبدیل می گردنند؛ اما در شیوه ی جدید توصیف به دست آمده به وُکسل (voxel) یا پیکسل سه بعدی تبدیل می گردد. در نتیجه دستگاه به جای رسم اشکال هندسی ساده شروع به چاپ وکسل می کند. این موضوع دقت ابزار را تا حد زیادی افزایش می دهد. در حال حاضر می توان 2.3. میلیون وکسل را در هر سانتیمتر مربع چاپ کرد.
از نوآوری مذکور می توان در صنعت پزشکی استفاده کرد. برای مثال تصاویر به دست آمده از دستگاه MRI قابل تبدیل شدن به نمونه ای سه بعدی و کاملاً دقیق هستند. این در حالی است که هر وکسل آن نیز رنگ مخصوص به خود را دارد. در نتیجه تشخیص وضعیت بیمار به شکل بهتری صورت می گیرد.
البته امکان ساخت طیف بی شماری از ابزارها و تجهیزات گوناگون توسط چاپگر بالا وجود دارد. ممکن است در آینده از نمونه های توسعه یافته این وسیله در صنایع خودروسازی، نظامی، ساختمان سازی و بسیاری موارد دیگر بهره گرفته شود.
در ادامه می توان تعدادی از مدل های چاپ شده توسط دستاورد مورد بحث را مشاهده کرد.