تبدیل اسرائیل به مرکز فناوریهای اینترنت اشیا
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ اینترنت اشیا در سالهای اخیر پیشرفتهای بسیاری به خود دیده است. رژیم صهیونیستی در سال 2015 روی توسعهی اینترنت اشیا تمرکز کرده بود. این فناوری، یکی از20 نوآوری بود که رژیم صهیونیستی روی آن تحقیق میکرد.
در فناوری اینترنت اشیا، طیف وسیعی از وسایل، بدون دخالت انسان به اینترنت متصل شده و اطلاعات خود را روی آن به اشتراک میگذارند. اطلاعات جمعآوری شده از این وسایل، پردازش شده و در مرکز دادهای ذخیره میشوند. همچنین میتوان این وسایل را از راه دور و با صرف انرژی بسیار پایینی مدیریت کرد. اطلاعات جمعآوری شده ممکن است، از خانهها، تلفنها و شهرهای هوشمند بوده و یا اطلاعات مهم دولتمردان یک کشور باشد.
عدهای از تحلیلگران پیشبینی میکنند تا سال 2020، علاوه بر رایانهها، تبلتها و تلفنهای هوشمند، بین 20 تا 30 میلیارد شی به اینترنت اشیا مجهز میشوند.
رژیم صهیونیستی در سال 2015 روی 330 فناوری جدید را در زمینهی نرمافزار و پلتفرمهای اینترنت اشیا تحقیق کرده است. فناوریهایی یاد شده، شامل یادگیری ماشینی، داده کاوی، تجزیهوتحلیل و تلاش برای تولید شرکتهای بزرگ در زمینه اینترنت اشیا میشود.
تعدادی از شرکتهای موفق اسرائیلی در زمینهی اینترنت اشیا در زیر آورده شده است.
1. شرکت ویسبرگر (Weissbeerger): شرکتی در زمینه تولید اینترنت اشیا برای صنعت نوشیدنی
2. شرکت امنیت سایبر آرگوس (Arguse Cyber Security): تأمین امنیت سایبری برای استفاده در صنعت خودرو
3. شرکت گرینآیکیو (GreenIQ): سازندهی یک وسیلهی مرکزی برای کنترل حسگرهای باغبانی مانند حسگر، هوا، نور و آب
مدیر بخش توسعه کسبوکار شرکت مایکروسافت گفت: «صنایع مختلف فناوری اطلاعات اسرائیل به علت توسعهی اینترنت اشیا و اتصال آنها به اینترنت با رشد چشمگیری مواجه شده است.»
وی افزود: «محققان اسرائیلی در زمینههای اَبر دادهها، تجزیهوتحلیل داده و پیشبینی الگوهای موجود در آنها که عنصرهای اصلی اینترنت اشیا هستند، استاد شدهاند. این عناصر از سیگنالها و اطلاعات ابزارهای متصل به اینترنت به دست میآیند.»
با توجه به موارد ذکر شده، به نظر میرسد اسرائیل قصد دارد به مرکزی قدرتمند برای توسعهی فناوری اینترنت اشیا تبدیل شود.