تاکید نیجریه بر آگاهی از امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دکتر عیسی پانتامی (Isa Pantami)، مدیرکل سازمان توسعه ملی فناوری اطلاعات نیجریه، آگاهی از امنیت سایبری را یکی از اولویتهای اصلی این سازمان میداند. وی که در حاشیه برنامه استارت آپ نیجریه با رسانهها مصاحبه میکرد، از این که مجرمان سایبری با سهولت اطلاعات نیجریهایها را به سرقت میبرند، اظهار ناخرسندی کرد و تأکید کرد که آگاهی از امنیت سایبری، حوادث سایبری را تا 70 درصد کاهش میدهد.
دکتر پانتامی همچنین از سطح تهدیدات سایبری که افراد، مؤسسات مالی، وزارتخانهها، ادارهها و سازمانهای دولتی و همکاران آنها را تهدید میکند اظهار ناخشنودی کرد. گزارشهای وزارت ارتباطات نیجریه نشان میدهد که این کشور سالانه 78 میلیارد نایرا صرف مبارزه با جرائم سایبری میکند.
رمی افون (Remi Afon)، رئیس انجمن امنیت سایبری نیجریه قبلاً اشاره کرده بود که جرائم سایبری که از نیجریه سرچشمه میگیرد، سالانه حدود 9.3 میلیارد دلار هزینه روی دست جهان میگذارد.
دکتر عیسی پانتامی اظهار داشته است که سازمان توسعه ملی فناوری اطلاعات در حال کار کردن بر روی یک سری تدابیر پیشگیرانه است. این تدابیر قرار است این اطمینان را ایجاد کند که در صورت بروز حملات سایبری، وزارتخانهها، ادارهها و سازمانهای دولتی و عموم مردم به سرعت از این موارد باخبر میشوند و همزمان برای مقابله با چالشهای پس از حادثه، با مقامات و مسئولان ذیربط تماس میگیرند.
دکتر پانتامی اظهار داشت:
«من علاقه خاص به امنیت سایبری دارم زیرا همیشه بر این باورم که مادام که برخط هستیم، در معرض خطریم. دیگر آن که نرخ گسترش جرائم سایبری در جهان بسیار بالاتر از نرخ رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات است. حتماً این حرف کارشناسان را شنیدهاید که میگویند «جرائم سایبری به سرعت نور جلو میرود، حال آن که امنیت سایبری به سرعت قانون پیش میرود.» این حرف، حرف کاملاً درستی است چرا که اگر شما با سرعت قانون پیش بروید، باید به سراغ فرآیند ارائه لایحه قانونی بروید که ممکن است سالها طول بکشد و هیچ نتیجهای هم نداشته باشد. قانون زمانبر است: باید پیشنویس تهیه کنید و به مجلس ملی بروید. در نشستهای عمومی و جلسههای استماع و فرآیندهایی از این قبیل شرکت کنید. تمام اینها در حالی است که جرم سایبری به سرعت نور پیش میرود.»
دکتر پانتامی در پایان اظهار داشت:
«از این پس و با راهاندازی واحد امنیت سایبری، با دید انتقادی به این جنبه از اقتصاد نگاه میکنیم. پیش از پیوستن من به سازمان توسعه ملی فناوری اطلاعات، چنین واحدی در این سازمان نداشتیم. اکنون با ایجاد این واحد، سازمان در موارد بروز حملههایی از جنس واناکرای و پتیا از قدرت پیشگیری برخوردار است. در جریان حادثه واناکرای، سازمان نخستین نهادی بود که نه در نیجریه بلکه در کل آفریقا به وزارتخانهها، ادارهها و سازمانهای دولتی، مجموعههای شرکتی و عموم مردم هشدار دارد. در جریان حمله پتیا هم پیشگام بودیم.»