تاثیر پذیری بالای انسان ها از بات های توییتر
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان، به نقل از «iflscience»؛ تجزیه و تحلیل توییت هایی که با موضوع انتخابات 2016 منتشر شده بودند، یک پیروزی قطعی را برای بات های موجود در توییتر و هویت های جعلی آن به نمایش می گذارد، که میانگین فعالیت آنها از کاربران واقعی بیشتر است.
شدت اثر نبرد رسانه های اجتماعی در زمینه ی رفتار انتخاباتی هنوز مبهم است؛ اما در زمینه ی تأثیر رسانه های اجتماعی، هم اکنون نیز نظراتی پیرامون حساب های کاربری که تظاهر به انسان بودن می کنند، وجود دارند.
تیموتی گراهام (Timothy Graham)، ماریان آندریا ریزویو (Marian-Andrei Rizoiu)، استادان دانشگاه ملی استرالیا، به منظور تحقیق در زمینه ی بالا 6.4 میلیون توییت را از 1.5 میلیون حساب کاربری جمع آوری کردند. این پست ها در بازه ی زمانی 15 دقیقه پیش از شروع مناظره ی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ تا 15 دقیقه پس از آن منتشر شده بودند. آنها از ابزار «BotOrNot»، به منظور تأیید هویت انسانی یا روباتی هر حساب کاربری بهره گرفتند.
بر پایه گزارش پژوهشگران تنها 4.8 درصد از حساب های کاربری که در رابطه با مناظره توییت منتشر می کردند، به روشنی بات بودند که بسیار کمتر از میزان تخمین زده شده بود.
ابزار BotOrNot، برای اینکه مشخص شود حساب کاربری تا چه میزان عملکرد بات گونه دارد، امتیازی بین صفر و یک به آن اختصاص می دهند. بر همین اساس با حذف همه ی نتایج موجود در بخش خاکستری، از هر 20 حساب کاربری تنها یکی از آنها به طور قطع توسط انسان پشتیبانی می شد.
بات ها، شامل عروسک های جورابی (sock-puppets) صدای افراد را تقویت کرده، یک خط کد ساده را توییت می کنند که بازتابی از یک شعار تکراری به حساب می آید. به گونه ای که میانگین ریتوییت ها انجام شده توسط آنها 2.5 برابر از کاربران انسان بالاتر است.
مسئله ی یاد شده یک مسابقه ی بین انسان و ماشین نیست. بات ها در هر دو جبهه ی سیاسی موجود مبارزه می کردند؛ اما نمونه هایی که به پشتیبانی از ترامپ می پرداختند، بیشتر و سیاسی تر از کلینتون بودند. همچنین بر اساس مطالعات به نظر می رسد تعدادی از بات های حمایت کننده از ترامپ، توسط آژانس تحقیقات اینترنت روسیه (Russia's Internet Research Agency) کنترل می شدند.
یکی از ابهاماتی که کاربران توییتر همواره با آن مواجه هستند این است که چگونه یک بات ها نسبت به انسان ها تأثیر بیشتری روی موضوع مورد نظر می گذراند. در حالی که تنها فالورهای کاربران واقعی بسیار بیشتر است. راهبرد بات ها این است که انسان هایی که نفوذ پذیری بیشتری دارند را هدف قرار دهند تا آنها نیز به ریتوییت محتوای منتشر شده برای فالورهای خود بپردازند. این شیوه در بعضی مواقع به خوبی عمل می کند. البته هنوز مشخص نیست که آیا عناصر دیگری در موفقیت بات ها تأثیر گذار بودند یا خیر.
گراهام توضیح داد، بازه ی زمانی مورد بررسی قرار گرفته بسیار کوچک است و بر اساس آن نمی توان تشخیص داد چه تعدادی از رأی دهندگان به علت مطالب منتشر شده توسط بات ها، رأی خود را تغییر داده ند؛ اما مسئله ای که مشخص است، این است که انسان ها از روبات های نرم افزاری تأثیر می گیرند که حتی در بعضی موارد این موضوع خطر جانی را برای آنها به همراه دارد.