تأمین 86 درصد انرژی تجدیدپذیر در عملیاتهای فیسبوک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ در سال 2018، فیسبوک هدف خود را تأمین 100 درصدی انرژی تجدیدپذیر عملیاتهایش تا پایان سال 2021 اعلام کرد. به نظر میرسد تا پیش از موعد مقرر، شرکت به هدف خود برسد. فیسبوک در اولین گزارش پایداری سازمانی اظهار داشت که در سال گذشته به 86 درصد انرژی تجدیدپذیر برای عملیاتهایش دست یافته است. این رقم در سال 2015 فقط 35 درصد بود.
در حال حاضر فیسبوک 1.3 گیگاوات پروژه بادی و خورشیدی آنلاین از جمله مزرعه عظیم خورشیدی در تگزاس دارد؛ این شرکت سال قبل میزان انتشار گازهای گلخانهای عملیاتی خود را در مقایسه با سطح مشابه در سال 2017 تا 59 درصد کاهش داد و بیش از 100 هزار تن انتشار گازهای کربن را جبران کرد که معادل خروج 22 هزار اتومبیل مسافربری از جاده بود.
فیسبوک اعلام کرد که مرکز مِنلو پارک (Menlo Park)، بهوسیله انرژیهای تجدیدپذیر 100 درصد پشتیبانی شده است و 90 درصد پسماند خود را از طریق دفع بازیافت و کمپوست از محل دفن زبالهها دور میکند. 4 ساختمان مرکز داده فیسبوک در ایالات متحده، مدرک «LEED Gold» دارند و یک ساختمان در سوئد نیز گواهینامه «LEED Platinum»، بالاترین امتیاز ممکن، را دریافت کرده است.
فیسبوک در گزارش خود مدعی شد که باید تعهداتش را نسبت به جوامعی که ساختمانها در آنجا قرار دارند، عملی کند. به عنوان مثال، قصد دارد گرمای تولید شده بهوسیله سرورهایش در شهر ادنس، دانمارک را بازیابی و آن را به یک شرکت محلی گرمایشی اهدا کند. فیسبوک امیدوار است سالانه 100 هزار مگاوات ساعت انرژی تأمین کند. این مقدار کافی است تا 6،900 خانه در شهر مجاور گرم شوند و تا اواسط سال 2022 به توقف کار زغال سنگ در شهر ادنس کمک خواهد کرد.
این غول اجتماعی تلاش میکند تا مصرف آب خود را نیز بهبود بخشد. در سال 2019، شرکت بیش از 3 میلیارد گالن آب صرفهجویی و در پروژههای تجدید آبخیزداری در شهرهای اورگان و نیومکزیکو سرمایهگذاری کرد. یک پروژه آزمایشی در مرکز داده نیومکزیکو، آب مورد استفاده برای خنک کننده را حدود 40 درصد کاهش داد. امسال، فیسبوک قصد دارد این فناوری را در سایر مراکز داده گسترش دهد. شرکت انتظار دارد سالانه حدود 206 هزار مترمکعب آب در پروژههایش احیا شوند.
ریچل پترسون (Rachel Peterson)، معاون زیرساخت فیسبوک در گزارش یاد شده نوشت :
«ما میدانیم کارهای زیادی باید انجام شوند. اکنون بیش از هر زمان دیگری، مشاغل باید علاوه بر مدیریت تأثیر عملیاتی خود، در مورد همکاری با دیگران برای بهرهبرداری از نقاط قوت فنی خود و برطرف کردن چالشهای پایداری فکر کنند.»