تأمین انرژی تجهيزات الكتريكي، با ضربان قلب
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «techxplore»؛ درحال حاضر، تأمین انرژی ایمپلنتهایی که داخل بدن کار گذاشته میشوند، با چالشهای متعددی همراه است و تحقیقاتی گسترده در اين زمینه صورت میگیرد. در همین خصوص، تحقیقات پژوهشگران دانشگاه دارتموث نشان میدهد كه حرکت قلب، به اندازهای قدرتمند است که میتواند ابزارهای یادشده را شارژ کند.
محققان دانشکده مهندسی تیلور دانشگاه دارتموث، به تازگی ابزاری ساختهاند که انرژی جنبشی قلب را به برق مورد نیاز برای ایمپلنتهای کاشته شده در بدن تبدیل میکند.
هماکنون میلیونها نفر در سراسر جهان از sw بهره ميبرند. براي جانمايي ايمپلنت، بیمار باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد که بسیار هزینهبر و زمانبر است. حتی امكان دارد سلامت وی، بیش از پیش به خطر بیفتد.
جان ژانگ (John X.J. Zhang)، رهبر پژوهش یادشده توضیح داد:
به منظور رفع چالش یادشده، آنها روی توسعه ابزاری تحقیق کردند که قادر است منبع انرژی بیپایانی را تا انتهای زندگی بیمار ایجاد کرده، نیاز به اعمال جراحی متعدد را از بین ببرد. این وسیله، هیچ تداخلی با عملکرد بدن ندارد. همچنین وزن کم و انعطافپذیری بالایی دارد و سازگار با محیط زیست است. به علاوه بهگونهای طراحی شده است که در آینده میتوان عملکردهای مختلف دیگری را نیز برای آن درنظر گرفت.
ابزار یادشده، به واسطهی سیم مسی متصل به قلب، انرژی آن را به الکتریسیته تبدیل و به صورت مداوم دستگاه را شارژ میکند. از این وسیله، همچنین میتوان به عنوان حسگری برای جمعآوری دادههای علائم حیاتی بیمار بهره گرفت.
ژانگ شرح داد:
پروژه مذکور، از 3 سال قبل آغاز شد و تقریباً 5 سال دیگر برای تکمیل آزمایشها و تجاریسازی زمان نیاز دارد.