تأسیس یک مرکز امنیت سایبری بحث برانگیز در اراضی اشغالی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ «Anheuser-Busch InBev»، بزرگترین کارخانه چندملیتی تولید نوشیدنی های الکلی در بلژیک مرکز امنیت سایبری خود را با هدف جلوگیری از حملات مخرب و آسیب به اطلاعات درون شرکتی در اراضی اشغالی افتتاح خواهد کرد. شهر تلآویو، مقر تحقیقات شرکت برای جمعآوری تحلیل اطلاعات امنیتی در توسعه روشهای شبکهای مختلف و حفاظت از داده است.
براساس مقاله «CyberDB»، اسرائیل در کنار ایالات متحده، روسیه، کانادا، انگلستان، مالزی، فرانسه، چین و سایر کشورها یک رهبر جهانی در حوزه امنیت سایبری محسوب میشود و توانایی و آمادگی مقابله با حملات سایبری را دارد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس «TAU Cyber-Tech» در سال 2017، گفت:
چند سال پیش من تصمیم گرفتم اسرائیل را به یکی از 5 قدرت سایبری در جهان تبدیل کنم و به نظرم اکنون به آن نقطه رسیدهایم.
نتانیاهو خاطرنشان کرد:
امروزه تقریباً یک پنجم سرمایهگذاریهای خصوصی – حدود 20 درصد – در حوزه امنیت سایبری در جهان در اسرائیل انجام میشود، در حالیکه ما یک دهم یک درصد جمعیت جهان را دراختیار داریم. درست مانند این است که ما 200 برابر وزن خود را بلند کنیم؛ ما افراد مستعد بسیاری در اینجا داریم.
چند دلیل برای انتخاب یک کشور در حوزه امنیت سایبری از سوی شرکتها وجود دارد؛ شرکتهایی که در اراضی اشغالی در بخش امنیت سایبری سرمایهگذاری کردهاند عبارتند از شرکت امنیتی آیبیام، سایبونت (Cybonet)، واترفال (Waterfall)، سایبرآرک (Cyberark) و «Synopsys». این کار علاوه بر تشویق محققان و تحلیلگران به مشارکت در حوزه سایبری، باعث فراهم آوردن منابع انسانی و زیرساختهای موردنیاز برای جلوگیری از حملات مؤثر روی داراییهای ملی میشود.
یک دلیل دیگر، موقعیت حساس ژئوپولتیکی این منطقه است؛ زیرا شاید اطلاعات ملی برای اهداف غیرقانونی استفاده شوند.
آلون بن دیوید (Alon Ben-David)، روزنامهنگار حوزه دفاعی اظهار داشت:
اسرائیل جمعیت بسیار اندکی دارد و عملاً یک جزیره است. اسرائیل به راحتی نمیتواند با کشورهای اطرافش رفت و آمد داشته باشد. اما باید همیشه روی همسایگان نظارت داشته باشد. اسرائیل به عنوان کشوری که در معرض تهدید نابودی دائمی سایر کشورها قرار دارد، سالها پیش به این نتیجه رسید که تحمل جنگ و اجرای عملیاتهای نظامی انبوه را ندارد.
کارخانه مشروبسازی بلژیکی در مرکز توسعه و تحقیق اسرائیلی خود، به دلیل خرید «WeissBeerger»، استارتآپ تحلیل نوشیدنی الکلی در تلآویو در سال 2018 حدود 100 نفر کارمند دارد. عمر آجیف (Omer Agiv) و اُری فینگرر (Ori Fingerer) به عنوان مؤسسان شرکت، ابزارهای نظارت بر ممنوعیت عملیاتها و رفتار مشتریان را توسعه میدهد. آجیف در مصاحبه اخیر خود توضیح داد که WeissBeerger قصد دارد تا سال آینده 30 کارمند جدید استخدام کند.
بهطور خلاصه، شرکت تصمیم گرفت اسرائیل را به عنوان قطب تحقیقاتی در زمینه امنیت سایبری انتخاب و از روشهای جلوگیری برای امنیت اطلاعات سرمایهگذاران استفاده کند.