تأثیر منفی نور LED روی خودروهای بی راننده
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ بسیاری از شرکتهای خودروسازی و فناوری سراسر جهان در حال تحقیق روی توسعه خودروهای بی راننده هستند. از طرفی این فناوری چالشهای امنیتی بسیاری را به دنبال دارد که همچنان راهکاری برای رفع آنها پیدا نشده است؛ زیرا این مسئله به باگهای موجود در تلفنهای همراه یا نرمافزارهای رایانهای مرتبط نیست و در رابطه با تجهیزاتی صحبت میکند که زندگی انسانها با آن به خطر میافتد. برای مثال یکی از سؤالاتی که مطرح میشود این است که آیا میتوان یک خودرو بی راننده را به واسط نور لامپ LED فریب داد و باعث بروز حادثه شد؟
محققان توضیح میدهند به طور کلی دوربینهای نصب شده روی خودروهای بی راننده توانایی مشاهده محیط اطراف را مشابه با چشم انسان ندارند. آنها پیشنهاد میدهند برای درک بهتر این موضوع و تفاوتهای موجود میتوان از طریق یک دوربین دیجیتال به پرتوهای نور موجود در محیط نگاه کرد.
زمانی که خودروهای معمولی در نظر گرفته میشوند، این خود انسانها هستند که در شرایط مختلف تصمیمگیری میکنند؛ با وجود این در خودروهای بی راننده، تصمیمگیری بر عهده رایانه است. همچنین با توجه به اینکه دوربینهای دیجیتالی، نمیتوانند به مانند انسانها نورها مشاهده کنند، در برخورد با پرتوهای نور LED با مشکل مواجه خواهند شد.
محققان برای مثال مطرح کردند برخلاف بیشتر کشورها که از چراغ خودروهای آن از رنگ کهربایی بهره میگیرد، در آمریکا این رنگ قرمز چشمکزن است. از طرفی دوربین دیجیتال قادر به تشخیص رنگ قرمز چراغهای LED عقب خودرو نیست و آن را نشانهای برای چرخش یا علامت اضطراری در نظر میگیرد. این موضوع باعث خواهد شد تا رایانه خودرو تصمیمی بگیرد که احتمالاً اشتباه است.
چراغ LED داخل خودروها همواره روشن نیست؛ بلکه دارای فرکانسی است که 50 بار در ثانیه تکرار میشود. این فرکانس بالا باعث میشود تا انسان نتواند حالت چشمکزن را تشخیص داده و فکر کند چراغ همواره روشن است. در مقابل دوربینها از نرخ فریم نمایش تصاویر متفاوتی بهره میبرند. برای نمونه ممکن است در زمانی که شاتر دوربین باز میشود، نور LED روشن باشد یا نه. در نتیجه دوربین این گونه تصور میکند که چراغ در یک لحظه روشن و در لحظه بعد خاموش است و در پردازش سیستم اختلال به وجود آید.
روبرت استید (Robert Stead)، یکی از مقامات ارشد سابق IEEE نظریه بالا را تأیید کرده و توضیح داد شرکتها هماکنون در تلاش هستند راهکاری را برای این مسئله پیدا کنند.
در گذشته نیز تحلیلگران امنیتی اثبات کرده بودند که با پرتو نور یک لیزر که به سادگی در دسترس عموم قرار دارد، میتوان به سادگی خودروهای بی راننده را فریب داد.