بی قانونی جنگ سایبری؛ بزرگترین چالش در پیشگیری از آن
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ یکی از کارشناسان امنیتی سابق نیروهای دفاعی اسرائیل اخیرا طی اظهار نظری گفته است که عدم وجود قوانین و هنجار های مدون برای جنگ سایبری، تعداد و کیفیت تهدیدات سایبری و امکان وقوع جنگ های فیزیکی را افزایش می دهد.
اسرائیل باراک (Israel Barak)، بنیانگذار تیم قرمز سابق نیروهای دفاعی رژیم صهیونیستی و افسر ارشد امنیت اطلاعات شرکت امنیتی سایبری سایبر ریزن (Cybereason) در مصاحبه با وبگاه وردیکت (verdict)، گفت:
در حالی که توانمندی های عملیاتی جنگ سایبری به بخش استانداردی از توانایی های دفاعی کشور تبدیل شده است، عدم وجود قوانین توافق شده، خطرات جدی را برای شرکت ها و ملل ایجاد می کند. نکته جالب آن است که در حال حاضر هیچ گونه قانونی در این مورد، وجود ندارد.
وی در ادامه سخنان خود، به مقایسه شرایط بی قانون جنگ های سایبری با فضایی قانونمند و مدون نبردهای فیزیکی پرداخت و گفت که در فضای فیزیکی، درکی صحیح و کمی از توان بالقوه و بالفعل دشمن وجود دارد. این در حالی است که در جنگ های سایبری به هیچ وجه نمی توان تا پیش از وقوع حمله از میزان توان دشمن اطلاع دقیق یافت.
این امر، به دلیل تصور دولت ها مبنی بر عدم دریافت پاسخ فیزیکی در پی انجام عملیات سایبری، رفته رفته منجر به افزایش شدت و خشونت حملات در بستر فضای مجازی شده است.
از سوی دیگر، با توسعه جنگ های سایبری، مسئولان اصلی و دولت های متخاصم سایبری، با استفاده از برخی حربه ها می توانند دولت یا فرد دیگری را مسئول حمله جلوه داده و ناشناس بمانند. این امر بدین معنا است که حملات در بستر اینترنت، عملا غیرقابل رهگیری و شناسایی هستند.
باراک در ادامه افزود که فناوری به تنهایی برای شناسایی بازیگران تهدید ساز در فضای مجازی کافی نیست و دولت ها برای تحقق این مهم باید به سازمان های اطلاعاتی خود نیز، تکیه کنند.