بیت کوین به کف قیمتی خود رسیده است؟ کارشناسان پاسخ میدهند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ کوین تلگراف، تعدادی از شناختهشدهترین سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال معتقدند که این بازار بهسرعت در حال نزدیکشدن به کف قیمتی خود است. به همین خاطر، آنها فکر میکنند که هماکنون زمان مناسبی برای خرید ارزهای دیجیتال است. با این حال، یکی از این افراد هشدار داده است که اگر قیمتها به کمتر از سطوح حمایتی تعیینشده سقوط کنند، شرایط بسیار بدی به وجود میآید.
مایک نووگراتز (Mike Novogratz)، بنیانگذار، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل مؤسسه گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital)، در کنفرانس مورگان استنلی (Morgan Stanley) در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد)، گفت که ارزهای دیجیتال احتمالاً اکنون به کف قیمتی خود رسیدهاند. طبق تحلیل او، کف اتریوم احتمالاً در ۱,۰۰۰ دلار و کف چرخه نزولی بیت کوین در حدود ۲۰,۰۰۰ تا ۲۱,۰۰۰ دلار است.
بنا بر گفتههای نووگراتز، ارزهای دیجیتال سریعتر از بازار سهام ایالات متحده به کف خود میرسند. او میگوید قیمت سهام شرکتهای آمریکایی احتمالاً بین ۱۵ تا ۲۰ درصد دیگر سقوط خواهد کرد.
نووگراتز گفته است:
قیمت اتریوم باید اطراف ۱,۰۰۰ دلار ثابت شود و در حال حاضر ۱,۲۰۰ دلار است. کف بیت کوین هم حدود ۲۰,۰۰۰ و ۲۱,۰۰۰ دلار و قیمت فعلی آن ۲۳,۰۰۰ دلار است. در نتیجه، ارزهای دیجیتال در مقایسه با سهام ایالات متحده به کفی که من پیشبینی کردهام، نزدیکتر هستند. شخصاً فکر میکنم بازار سهام ۱۵ تا ۲۰ درصد دیگر سقوط خواهد کرد.
رئیس سابق بیتمکس درباره ریسک فروش شدید هشدار میدهد
آرتور هیز (Arthur Hayes)، یکی از بنیانگذاران و رئیس سابق صرافی بیتمکس (BitMEX)، هم چنین نظری دارد. او در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) در توییتر اعلام کرد که دادههای درونزنجیرهای مربوط به رپد بیتکوین (wBTC – توکن نماینده بیت کوین در شبکه اتریوم) و اتریوم نشان میدهد که لیکوییدشدن مورد انتظار موقعیتهای معاملاتی در بازار، تا حد زیادی اتفاق افتاده است.
با این حال، هیز هشدار داد که اگر قیمت بیت کوین و اتریوم بهترتیب به زیر ۲۰,۰۰۰ و ۱,۰۰۰ دلار برسد، احتمالاً فشار فروش در بازارهای آنی افزایش مییابد.
او در این باره گفته است:
اگر بیت کوین و اتریوم بهترتیب سطوح ۲۰,۰۰۰ و ۱,۰۰۰ دلار را از دست بدهند، میتوانیم انتظار فشار فروش زیادی را در بازارهای آنی داشته باشیم؛ چراکه بخشی از معاملهگران سعی میکنند با این کار از سرمایه خود محافظت کنند. علاوه بر این، فعالانی که معاملات خود را بهصورت فرابورس (خارج از صرافی) و در مقیاسهای بزرگ انجام میدهند، ممکن است نتوانند بهدرستی ریسک خود را پوشش دهند و ورشکست شوند.
پال و اسکاراموچی همچنان منتظرند
رائول پال (Raoul Pal)، سرمایهگذار مشهور و مدیر سابق بانک گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، از رکود اخیر بازار بهعنوان فرصتی برای افزایش موجودی سبد ارزهای دیجیتال خود استفاده میکند.
او در ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد)، به ۹۵۶,۰۰۰ دنبالکننده خود در توییتر گفت که بیت کوین به منطقه خرید رسیده است. خود او قصد دارد بهطور قابل توجهی به موقعیتهای معاملاتی ارزهای دیجیتالش اضافه کند و این کار را احتمالاً از هفته آینده و تا ماه ژوییه (تیر) انجام میدهد.
طبق گفتههای مدیر سابق گلدمن ساکس، پایینآمدن قریبالوقوع بیت کوین را میتوان با شاخص قدرت نسبی (RSI) در نمای هفتگی هم نشان داد.
پال در این باره گفته است:
RSI هفتگی بیت کوین روی سطح ۳۱ قرار دارد و کف آن ۲۸ است که نشان میدهد کف بیت کوین چندان دور نیست. با این حال هیچوقت فکر نکنید که میتوانید با اطمینان کامل کف بیت کوین را شناسایی کنید و به هدف بزنید. شاخص ترتیبی تام دیمارک (Tom DeMark) در نمای هفتگی نشان میدهد که کف بیت کوین در هفته آینده یا پنج هفته آینده به دست میآید.
گفتنی است در حال حاضر RSI بیت کوین به زیر سطح موردانتظار پال سقوط کرده و روی ناحیه ۲۶ قرار گرفته است.
سرمایهگذاران از شاخص RSI برای اندازهگیری سرعت و بزرگی تغییرات قیمت استفاده میکنند. با استفاده از این شاخص میتوان مناطق اشباع فروش یا اشباع خرید را هم مشخص کرد. اگر شاخص RSI به ۳۰ یا پایینتر از آن برسد، ارز دیجیتال در منطقه اشباع فروش قرار میگیرد و میتوان گفت قیمت نسبتاً پایین است.
پال با بیان اینکه در چهارچوب او قیمت ارزهای دیجیتال در افقهای زمانی بلندمدت اغلب ۶۰ درصد کاهش مییابد، افزود:
در حقیقت، بهترین راه برای بهینهسازی سود این است که وقتی بازار به نقاط مهم و کلیدی میرسد، سرمایهگذاران به میزان قابلتوجهی به سرمایهگذاری خود اضافه کنند.
آنتونی اسکاراموچی (Anthony Scaramucci)، بنیانگذار اسکایبریج کپیتال (Skybridge Capital)، در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) و در برنامه اسکواک باکس (Squawk Box) شبکه سیانبیسی (CNBC) گفت که سرمایهگذاران هنگام رکود ارزهای دیجیتال باید نظم خود را حفظ کند. او در این برنامه اعلام کرد که صندوق او همچنان قصد دارد موجودی بیت کوین و اتریومش را بیشتر کند.
او در این باره گفته است:
ما با پول نقد اضافی موجود در صندوقمان بیت کوین و اتریوم بیشتری خریدیم. پس بله! اگر بخواهیم راستش را بگوییم، مردم بعدها به گذشته و سقوط این روزها نگاه میکنند و میگویند ای کاش آن زمان پولی برای خرید داشتیم.
نووگراتز در حال حاضر هیجان کمتری نسبت به سرمایهگذاری دارد و رویکرد محافظهکارانهتری اتخاذ کرده است. طبق گفتههای او، احتمالاً هنوز زمان آن نرسیده است که معاملهگران سرمایه زیادی را وارد بازار کنند؛ چراکه اقتصاد جهان ممکن است بیشتر از این سقوط کند.
او ادامه داد:
تا زمانی که نبینم فدرال رزرو به خودش تکانی میدهد، تا زمانی که شرایط اقتصاد خیلی بد باشد و فدرال رزرو از افزایش نرخ بهره بانکی دست نکشد و به کاهش آن فکر نکند، تصور نمیکنم زمان آن برسد که واقعاً سرمایه زیادی را وارد بازار کنم.
شاخص دیگری که نشان میدهد آیا ارزهای دیجیتال به کف خود نزدیک شدهاند یا نه، شاخص ترس و طمع است. این شاخص در حال حاضر در سطح ۷ درصد قرار دارد و نشاندهنده ترس شدید معاملهگران است. گفتنی است شاخص ترس و طمع آخرین باز در ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت) و هنگام سقوط شبکه تِرا به این منطقه رسیده بود.
در زمان نگارش این مطلب، بیت کوین و اتریوم بهترتیب در قیمتهای ۲۰,۲۰۰ و ۱,۰۳۰ دلار قرار داشتهاند.