بیانیه مشترک CISA، FBI و وزارت امنیت داخلی آمریکا در مورد هکرهای سولارویندز
آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا، وزارت امنیت داخلی آمریکا و FBI اطلاعیه مشترکی را در مورد تاکتیک های به کار گرفته شده توسط هکرهای سولارویندز، منتشر کردند.
در این اطلاعیه، در مورد روش های بکار گرفته شده توسط سرویس اطلاعات خارجی روسیه و شیوه حمله آن ها به آژانس های دولتی آمریکا صحبت شده است.
به گفته آژانس اطلاعاتی آمریکا، آژانس اطلاعات خارجی روسیه در ابتدا با هدف جمع آوری اطلاعات سری، شبکه های دولتی، اندیشکده ها و شرکت های فناوری اطلاعات آمریکا را هدف قرار داد.
بازیگران سایبری این حملات به نام های مختلفی مانند APT29، the Dukes، CozyBear و Yttrium شناخته می شوند. آمریکا به طور رسمی با تحریم روسیه، سرویس اطلاعاتی این کشور را مسئول این حملات معرفی کرد.
طبق گفته مسئولین آمریکایی، روش کار گروه APT29 ابتدا بدین صورت بوده است که به شبکه قربانی دسترسی پیدا می کردند و سپس به صورت ناشناس در آن شبکه فعالیت می کردند و اطلاعات حساسی را به دست می آوردند. اما حمله به سولار ویندز نشان از آن داشت که این گروه روش خود را تغییر داده است و بجای اجرای بدافزار بر روی شبکه هدف، به حمله به سرویس های ابری ایمیل روی آورده است.
ظاهرا شباهت شیوه دسترسی هکرها به حساب های ایمیل این حمله با حملات پیشین سرویس اطلاعات روسیه، عامل اصلی ارتباط رویداد سولار ویندز و مایکروسافت به این کشور است.
به اعتقاد آژانس اطلاعاتی آمریکا، استفاده از حساب های ایمیل آسیب پذیر باعث می شود احتمال شناسایی به حداقل برسد.
از دیگر تاکتیک های بکار گرفته شده توسط APT29 می توان به روش اسپری کردن پسورد، بهره برداری از آسیب پذیری روز صفر موجود در وی پی ان به منظور دسترسی به شبکه و اجرای بدافزار WELLMESS اشاره کرد.
FBI و وزارت امنیت داخلی آمریکا به ارائه دهندگان سرویس توصیه کرده است تا سیستم تایید هویت کاربران خود را تقویت کنند و مانع سوءاستفاده از سرویس های خود شوند.
این بیانیه بر روی ایمن سازی شبکه ها در برابر نرم افزارهای به ظاهر قابل اعتماد نیز تاکید ویژه دارد.