به خطر افتادن حریم شخصی کاربران در آمریکا
به گزارش واحد امنیت سایبربان، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روز گذشته دستورالعمل اجرایی جدیدی را صادر کرده که ممکن است توافقنامهای میان این کشور و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به خطر بیندازد.
بر مبنای توافق دو طرف امنیت و حریم شخصی دادههای کاربران اینترنت در کشورهای اروپایی درزمانی که این دادهها در اختیار شرکتهایی در آمریکا قرار میگرفت، حفظ میشد، اما حالا سرنوشت این توافق در هالهای از ابهام قرارگرفته است.
این توافق که سپر حریم شخصی آمریکا و اتحادیه اروپایی یا U.S.-EU Privacy Shield نامگرفته چارچوبی با بازه زمانی ششماهه است که در زمان ریاست جمهوری اوباما اجرایی شده و بر مبنای آن شرکتهای آمریکایی قادر به دریافت اطلاعات شخصی از مجموعههایی در اتحادیه اروپایی هستند، البته به شرطی که به قوانین مربوط به حریم شخصی که در کشورهای عضو این اتحادیه اجرایی شده وفادار باشند.
بیش از 1500 شرکت آمریکایی مانند اپل، گوگل و مایکروسافت از مزایای این توافقنامه بهره میگیرند، اما ترامپ دستور اجرایی را عملیاتی کرده تا امنیت عمومی را در داخل خاک آمریکا ارتقا دهد و اگرچه بخش عمده آن مربوط به قوانین مهاجرتی است، اما بخش کوچکی از آن نیز قانون سپر حریم شخصی را به خطر میاندازد، زیرا در این بخش از دستورالعمل ترامپ حتی افرادی که شهروند آمریکا نباشند میتوانند بهمنظور حفظ امنیت آمریکا مشمول جمعآوری اطلاعاتی شوند که منجر به شناسایی هویت آنها میشود.
بر این اساس میتوان از دادههای مربوط به کاربران اروپایی برای شناسایی هویت آنها در صورت لزوم استفاده کرد و اگر دولت آمریکا بخواهد چنین طرحی را اجرایی کند، بعید است طرف اروپایی به مفاد قانون یادشده پایبند باقی بماند. کارشناسان واکنش طرف اروپایی را در قالب اعمال تحریمهای تجاری هم پیشبینی کردهاند.