به اشتراک گذاری بین مرزی داده های کاربران اروپایی اینترنت
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان به نقل از اینگجت؛ ماه گذشته نمایندگان کنگره آمریکا طرح جدیدی در زمینه دسترسی به اطلاعات ذخیره شده روی سرورهای شرکت های ارائه دهنده اینترنت به تصویب رساندند. شایان ذکر است این طرح تغییرات زیرساختی و بنیادی را در دسترسی به اطلاعات شخصی و خصوصی کاربران رقم خواهد زد.
بر اساس این قانون که «CLOUD Act» نام گرفته و مورد حمایت شرکت های فناوری مانند اپل، گوگل و غیره است، تلاش شده تا دسترسی غیرمجاز و افسارگسیخته سازمان های اطلاعاتی آمریکا به اطلاعات خصوصی دیجیتال مردم سخت تر شود، اما رویه های دسترسی قانونی به ایمیل، پیام های اینترنتی و اسناد در فضای مجازی سریعتر خواهد شد.
دقیقاً مشخص نیست که در این قانون جدید کنگره آمریکا به دنبال ایجاد فضای امن و حفظ حریم شخصی کاربران است یا به دنبال دسترسی آسان تر و نقض حریم خصوصی آنان می باشد.
حالا به نظر می رسد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز قصد دارند رویه مشابهی در پیش بگیرند تا تبادل داده های خصوصی کاربران اینترنت در کشورهای عضو اتحادیه اروپایی بین کشورهای عضو این اتحادیه ساده تر شود.
از طرفی آمریکا و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز در نظر دارند قوانین را طور اصلاح کنند که تبادل داده های اینترنتی میان این کشورها با سهولت بیشتر و سریع تر انجام شود تا اختلاف نظری بین این کشورها باقی نماند زیرا همین اختلاف نظر ها سبب شده در موارد خاص برخی کشورها مشقت های فراوانی را متحمل شوند. به طور مثال چند سال پیش، دولت آمریکا برای دسترسی به اطلاعات ذخیره شده روی سرورهای مایکروسافت در کشور ایرلند با دشواری های زیادی مواجه شد.
نکته قابل توجه اینجا است که اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده تا کلیه شرکت های اینترنتی موظف شوند، در خواست های مقامات قضایی و اطلاعاتی کشورهای مختلف را، ظرف ده روز پاسخ دهند. همچنین مقامات دولتی از این اختیار برخوردار هستند تا درخواست دهند برخی اطلاعات خاص را از روی سرور ها حذف نکنند، زیرا ممکن است دادگاهی برخی پرونده ها زمان طولانی تری نیاز داشته باشند.
در نتیجه طبق آیین نامه جدید، مقامات دولتی حق جاسوسی و استراق سمع از داده های در حال تبادل میان کاربران را ندارند. همچنین حریم شخصی کاربران اینترنت نیز باید محترم شمرده شود.