بهبود روند توسعه ابری اینترنت اشیاء با Arm Virtual Hardware
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ در پاییز سال قبل، Arm از برخی فرآیندهای خود برای بهبود روند توسعه محصولات IoT (اینترنت اشیاء) رونمایی کرد و در آن شاهد مشاهده تلاش این شرکت برای آسان کردن نحوه تولید محصولات مرتبط با اینترنت اشیاء بودیم. در همان زمان آرم از Virtual Hardware برای ارتقای عملکرد محصولات IoT پرده برداشت که کمتر مورد توجه قرار گرفت.
ایده اصلی پشت آن شبیهسازی کردن عملکرد یک تراشه معین برای نرمافزار است، به طوری که توسعهدهندگان بتوانند بدون دسترسی داشتن به تراشهی فیزیکی، اپلیکیشنهای کاربردی بنویسند. با توجه به تنوع بسیار زیاد در زمینه انتخاب تراشههای IoT برای ساخت دیوایسهای مرتبط، تلاش آرم برای مجازی سازی سختافزار مهم حساب میشود.
در راهاندازی اولیه محصولات از این سری، کمپانی Arm با ارائه و پیادهسازی میکروکنترلر Cortex M55 و واحد پردازش عصبی Ethos U55 مبتنی بر آمازون AWS آزمایشات ابتدایی را برای نشان دادن این قابلیت به شرکتها و توسعهدهندگان انجام داد. بنا بر گزارشها اعلام شده که واکنش توسعهدهندگان بسیار مثبت بوده و با این وجود آرم تمایل خود را برای گسترش گزینههای عرضه مبتنی بر سیستمهای مختلف حفظ خواهد کرد.
توسعه دهندگان با این روش میتوانند بدون در نظر گرفتن سخت افزار مورد استفاده در دستگاه، نرم افزار را توسعه دهند
Arm همچنین از نمونهای مبتنی بر نرمافزار با بهرهمندی از Instruction Accurate Replicas برای 7 مورد از محبوبترین میکروکنترلرهای M سری (+Cortex M0 ،M3 ،M4 ،M7 ،M23 ،M33 ،M0) و همچنین از دو عضو جدید سری محصولات Corstone با معماری سیستم بر روی چیپ رونمایی کرد. به طور میانگین این معماریها در بیش از 80 میلیارد از دستگاههای اینترنت اشیاء (IoT) مبتنی بر Arm وجود دارند.
با توجه به این عدد چشمگیر، توسعهدهندگان نرمافزاری نیز میتوانند دیوایسهای متنوعی را توسعه دهند. اما با این حال فعلا تنها بخش کوچکی از این دیوایسها هدف احتمالی برای توسعه و پیشرفتهای نرمافزاری جدید در بخش IoT محسوب میشود، و با این وجود همین بخش کوچک نیز جذاب به نظر میرسد. مهمتر از اینها گسترش گزینههای انتخابی و قابلیتهای Virtual Hardware آرم، امکان ایجاد نرمافزار برای دستگاههای اینترنت اشیاء را برای طیف گستردهتری از توسعهدهندگان در دسترس قرار میدهد.
با استفاده از این قابلیت پیچیدگی مربوط به توسعه نرم افزار میکروکنترلرها و پردازنده های Arm کاهش مییابد
بخشی از این گستردگی برای استفاده و توسعهی اپلیکیشن در محیطهای ابری نیز سودمند است. تاکنون اکثر برنامهنویسیهایی که مبتنی بر میکروکنترلرها بوده نتوانسته از این فرآیندهای مدرن و جدیدتر در روند ساخت استفاده کند و این یکی از دلایلی است که توسعه نرمافزار برای دستگاههای اینترنت اشیاء همچنان پایین باقیمانده است. با اجازه دادن به توسعهدهندگان برای استفاده از ابزارها و روشهای مدرن که به آن عادت کردهاند، برنامهنویسان بیشتری با مجموعهای از مهارتهای مختلف به توسعه اپلیکیشنهای IoT علاقهمند میشوند.
اینترنت اشیاء در روزههای اولیه معرفی، وعدههای انقلابی بسیاری مانند متاورس امروزی داده بود، اما توسعه کلی و به خصوصی نرمافزاری در این بخش در چند سال گذشته کاهش یافته است. استفاده بیشتر و راحتتر کردن فرآیند تولید برای توسعهدهندگان میتواند به رشد بیشتر بازار اینترنت اشیاء کمک کند و آرم نیز در این بخش فعال باقی مانده است.