about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ در حال حاضر دانشمندان بسیاری از سراسر دنیا در تلاش هستند تا تراشه‌هایی که عملکردی مشابه مغز انسان دارند را تولید کنند.
شرکت آی.بی.ام در سال 2008، به سفارش سازمان دارپا شروع به ساخت تراشه‌ای بیولوژیکی به نام ترونرث (TrueNorth) کرد. یکی از اهداف تولید این تراشه بهبود عملکرد هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سطوح سخت‌افزاری است.
ترونرث بسیار کوچک بوده و تنها به بزرگی یک تمبر نامه است؛ اما از یک‌میلیون نورون، 256 میلیون سیناپس و 4096 هسته‌ی پردازش موازی استفاده می‌کند و تنها به 70 میلی‌وات انرژی برای فعالیت نیاز دارند.
شرکت آی. بی. ام معتقد است قدرت پردازشی فناوری ترونرث، 1018 دستور در ثانیه است که 50 برابر بیشتر از ابر رایانه‌هایی با توان پتافلاپ قدرت دارد.


به تازگی گزارشی منتشر شده است که نشان می‌دهد آی.بی.ام و نیروی هوایی آمریکا به منظور بهینه‌سازی تراشه‌ی ترونرث برای پردازش الگوهای یادگیری ماشینی در سطوح سخت‌افزاری با یکدیگر همکاری می‌کنند. به همین منظور آن‌ها یک آرایه‌ی 64 تایی از ترونرث استفاده کردند که از 4 مدار 16 تایی تشکیل می‌شود.
آی.بی.ام معتقد است همکاری مذکور به آن‌ها کمک می‌کند تا راهی برای به کار گرفتن ترونرث در تلفن‌های هوشمند، خودروهای بی راننده، ماهواره‌ها یا وسایل نقلیه‌ی خودران را که مورد توجه نیروی هوایی قرار دارند، پیدا کنند.
محققان توضیح دادند ترونروث می‌تواند یک شبکه‌ی عصبی را در مجموعه‌ای از داده‌های چندگانه یا یک شبکه‌ی عصبی چندگانه را در مجموعه‌ای از داده‌ها اجرا کند.
محققان اشاره کردند آن‌ها موفق شده‌اند تعداد نورون‌های قابل‌برنامه‌ریزی در هر هسته از 256 به 64 میلیون افزایش بدهند.
با وجود تمام پیشرفت‌های صورت گرفته در ساخت ترونرث هنوز هم تردیدهای بسیاری برای برتری مزایای آن نسبت به پردازنده‌های گرافیکی و آرایه دریچه‌ای برنامه پذیر میدانی1 (FPGA) وجود دارد.
سخت‌افزار سامانه‌ی واتسون (IBM Watson) که به عنوان یکی از قوی‌ترین هوش‌های مصنوعی موجود شناخته می‌شود، فضایی به بزرگی 750 سرور که هرکدام مجهز به پردازنده‌های 8 هسته‌ای با فرکانس 3.5 گیگاهرتر و در مجموع 16 ترابایت رم دارند را اشغال می‌کند. به سادگی می‌توان تصویر کرد اگر محیطی با وسعت مشابه از تراشه‌های ترونرث برای راه‌اندازی مرکزی جدید استفاده بشود، با صرف هزینه و مصرف انرژی بسیار کمتر، قدرت پردازشی به شدت بیشتری به دست می‌آید.
مانند آزمایشگاه لارنس از تراشه‌های آی. بی. ام برای بررسی ظرفیت‌های جدید محاسباتی، در اداره‌ی امنیت ملی هسته‌ای آمریکا استفاده می‌کند و نیروی هوایی نیز به زودی به جمع آن‌ها اضافه خواهند شد. در مقابل بسیاری از سازمان‌ها هم‌اکنون در حال توسعه‌ی هوش مصنوعی برای مقابله با تهدیدات سایبری هستند و بهره گرفتن از ترونرث قدرت دفاعی و هجومی بسیاری را به آن‌ها خواهد بخشید.

 

_________________________________

1- Field-programmable gate array

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.