about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

بهبود ارتباطات ماهواره‌ای با امواج تراهرتز

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت موبایلی در تلاش هستند تا در طول چند سال آینده نسل پنجم اینترنت همراه را ارائه بدهند. با وجود این گروهی از محققان ژاپنی موفق به توسعه‌ی روش جدیدی با امواج تراهرتز1 (Terahertz) شده‌اند که سرعت انتقال داده‌ها در آن به بیش از 100 گیگابیت در ثانیه می‌رسد.
محققان ژاپنی معتقدند روش توسعه یافته توسط آن‌ها می‌تواند انتقال داده‌ها به صورت بی‌سیم را به شکل کامل تغییر دهد. این افراد موفق شدند با کمک فناوری تراهرتز به سرعتی 10 برابر بیشتر از نسل پنجم اینترنت دست پیدا کرده و هم اکنون در حال آزمایش آن هستند. آن‌ها اشاره کردند موفقیت این فناوری باعث افزایش سرعت دانلود شده و ارتباطات موجود در پروازها را بهبود می‌دهد. همچنین با بیان مثالی گفتند که به کمک روش به کار رفته می‌توان یک محتوای چندرسانه‌ای با کیفیت بالا را در کسری از ثانیه دریافت کرد.
دانشمندان برای دستیابی به سرعت مذکور از پهنای باند فرکانسی 300 گیگاهرتز استفاده کردند. درست همانند نسل سوم، چهارم و پنجم اینترنت همراه که از پهنای باند فرکانسی مجزایی برای افزایش سرعت انتقال استفاده می‌کنند، تراهرتز نیز دارای یک پهنای باند بسیار عظیم است که سرعت جابه‌جایی داده‌ها را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال با پهنای باند فرکانسی بین 290 تا 315 گیگاهرتز می‌توان به سرعت 105 گیگابیت در ثانیه دست یافت.
مینارو فوجیشیما (Minoru Fujishima)، استاد دانشگاه هیروشیمای ژاپن و یکی از محققان طرح مذکور گفت: «تراهرتز می‌تواند به صورت بی‌سیم ارتباطات ماهواره‌ای با سرعت بسیار بالا نیز ایجاد کند. همچنین می‌توان از آن برای دریافت سریع محتوا از روی سرورها بر روی تلفن‌های هوشمند یا رایانه‌ها استفاده کرد.»
فناوری مذکور هنوز در حال آزمایش بوده و زمان عمومی شدن و انتشار اطلاعات بیشتر از آن در اجلاس ارتباطات رادیویی سال 2019 (Radiocommunication Conference in 2019) اعلام خواهد شد.
فوجیشیما  گفت: «ما معمولاً در مورد انتقال داده با سرعت مگابیت یا گیگابیت صحبت می‌کنیم؛ اما رویکرد فعلی ما دستیابی به‌سرعت ترابیت از طریق یک کانال ارتباطی ساده است. فیبر نوری دارای سرعت بسیار بالایی است؛ اما امواج تراهرتز می‌تواند ارتباطات سریع را به صورت بی‌سیم و ماهواره‌ای نیز فراهم کند.»
محققان اشاره کردند، اگر سخت‌افزار فناوری مذکور در ماهواره‌ها استفاده شود سرعت انتقال داده در ماهواره‌ها افزایش می‌یابد. به‌عنوان مثال می‌توان از آن در 4 هزار ماهواره‌ای که شرکت اسپیکس اکس (SpaceX) برای ارائه اینترنت رایگان می‌خواهد به فضا بفرستد، استفاده کرد.

______________________________

1- در فناوری تراهرتز از امواجی با فرکانس 200، 300 یا 500 گیگاهرتز استفاده می‌شود.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.