about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

بهانه جویی GCHQ برای توقف حملات اختلال سرویس

به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ مرکز ارتباطات دولتی بریتانیا (GCHQ)، به‌عنوان بازوی دولت انگلیس برای مبارزات سایبری، گفته است با همکاری شرکت‌های سرویس‌دهنده عمده اینترنت در بریتانیا نظیر BT و Virgin Media، قصد دارد تا از اسپوفینگ  (Spoofing)1 کامپیوترها و استفاده از آن‌ها برای حملات ناشناس جلوگیری کند.
بسیاری از رخدادهای بزرگ سایبری از جمله حملات بی‌سابقه چهل روز گذشته که سایت‌هایی همچون Netflix و eBay و بسیاری سایت‌های پربازدید دیگر را از کار انداخت، از تکنیک DDoS استفاده می‌کنند که یکی از ارکان آن اسپوفینگ است.
یان لوی (Ian Levy)، مدیر فنی مرکز ملی امنیت سایبری (NCSC) در GCHQ، گفت: «می‌خواهیم به جایی برسیم که بتوانیم ادعا کنیم هیچ رایانه‌ای از بریتانیا در عملیات DDoS استفاده نمی‌شود. فکر می‌کنیم می‌توانیم با انجام دگرگونی در زیرساخت‌های اینترنت، از طریق تغییراتی در ساختار ISP ها و CSP ها (ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی و مخابراتی) این امر را محقق کنیم».
این برنامه‌ها شامل تغییراتی در پروتکل دروازه‌های مرزی  (BGP)2 و استاندارد سیستم سیگنال دهنده 7 (SS7)3  خواهد بود که برای سال‌های متمادی پابرجا هستند و برای جهت‌دهی ترافیک داده‌ها استفاده می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر، این سازمان انگلیسی از ارائه‌دهندگان اینترنت در این کشور، می‌خواهد تا از هدایت بی‌دلیل ترافیک اینترنت به خارج از انگلستان، جلوگیری نمایند.
اتحادیه سرویس‌دهندگان اینترنت (ISPA) اما با انتقاد از رویکرد GCHQ گفته است: «آن‌ها میگویند درستش می‌کنند، ساده است، اما این مشکلی پیچیده در یک سیستم تاریخی است.»
جیمز بلسینگ (James Blessing) مدیر ISPA می‌گوید: «خود ما نیز برای حل ناامنی‌ها در تلاش هستیم، زیرا ما نیز DDoS را در شبکه‌هایمان دوست نداریم؛ اما طبیعت پیچیده این فنّاوری‌ها که ارتباطات متعدد بین‌المللی را در برمی‌گیرد، فعالیت را زمان‌بر می‌کند. هیچ کشوری به‌تنهایی نمی‌تواند با این مشکل مقابله کند، همکاری بین‌المللی موردنیاز است و یک‌شبه نیز حل نخواهد شد». او اما اضافه کرد که از هر راهکاری برای این مسئله شناخته‌شده BGP استقبال می‌کنیم و خوشحال می‌شویم اگر اداره اطلاعات برای این برنامه هزینه‌بر، بودجه اختصاص دهد.
وی ادامه داد: «باید بسیاری از سخت‌افزارهای مورداستفاده در سرتاسر دنیا تعویض شود تا مطمئن باشیم هر تغییری در این زمینه انجام شود در سراسر دنیا نیز منتشر می‌شود و باعث ریشه‌کنی مشکل خواهد شد. دولت نیز همانند آژانس ملی اطلاعات در آمریکا نسبت به سرمایه‌گذاری در این زمینه علاقه‌مند ‌است.»
محققان امنیت هشدار داده‌اند که این اقدام نه‌تنها موجب جلوگیری از DDoS نخواهد شد، بلکه موجب خدشه‌دار شدن حریم شخصی افراد نیز می‌شود. دکتر استیون مورداک (Dr. Steven Murdoch)، از محققان برجسته امنیت رایانه‌ای در کالج لندن با اشاره به اقدامات مشابهی که در گذشته GCHQ انجام داده ولی درنهایت تنها منجر به گسترش قابلیت‌های نظارتی آن سازمان شده است گفت: «GCHQ مورد اعتماد صنعت نیست». او همچنین اضافه کرد این اقدام، DDoS را متوقف نخواهد کرد، فقط آن را به کشورهای دیگر منتقل می‌کند.
این خبر پس‌ازآن منتشر شد که دولت در هفته گذشته برنامه راهبردی پنج‌ساله بریتانیا را در زمینه امنیت سایبری منتشر کرد که شامل 1.9 میلیارد پوند سرمایه‌گذاری در جهت بهبود امنیت رایانه‌ای بود. از برنامه‌های ذکرشده در این راهبرد، ساخت فایروال ملی است.
تحلیل نهایی:
 بسیاری از متخصصان و مردم بریتانیا نسبت به اقدامات GCHQ بدبین هستند و معتقدند فعالیت‌های این سازمان حریم شخصی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. برنامه‌های این سازمان برای تغییر مسیر روتینگ اینترنت بریتانیا را نیز می‌توان به‌منزله یک حلقه امنیتی برای دستیابی به اطلاعات و رصد فعالیت‌های اینترنتی دید. حتی رییس فعلی این سازمان نیز در سال 2014 با تائید رصد اینترنت بریتانیا گفته بود که آن‌ها صرفاً برای جلوگیری از مجرمان و خلاف‌کاران به رصد اینترنت می‌پردازند.

 

____________________________________

1-تکنیک متداول spoofing در حملات سایبری، هنگامی رخ می‌دهد که یک فرد یا برنامه، با تقلید از یک سیستم دیگر، خود را به‌جای او جامی‌زند و از موقعیت به وجود آمده برای حملات ناشناس استفاده می‌کند.

2-Border Gateway Protocol، یک پروتکل مسیریابی بین سامانه‌های خودمختار است.

3-System Signaling 7،  یک سیستم سیگنال دهی و سویچینگ است که در سال 1975 ابداع شده و در بیشتر سامانه‌های تلفن عمومی سویچی استفاده شده است.

 

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.