بلک هت اروپا 2018؛ هوشیاری دولت ها در زمینه سایبری
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ کنفرانس بلک هت با سابقهای 18 ساله در تلاش است که با گرد هم آوردن متخصصین امینت سایبری، هکرها و علاقهمندان این رشته در کنار هم و ارائه بهترین اندیشه ها و ایده ها، آخرین دستاوردهای علمی و تجارب آن ها را به اشتراک بگذارد.
گفتنی است بلک هت با چنین سابقه درخشانی در برگزاری کنفرانس و دورههای آموزشی بهنوعی الهام بخش متخصصین امنیتی در تمامی سطوح است. این کنفرانس مشوق پیشرفت و همکاری بین پژوهشگران، دانشگاهیان و رهبران و مدیران امنیتی بخشهای خصوصی و دولتی است. بلک هت در سال 1997 توسط جف موس (بنیانگذار دفکان) از یک کنفرانس سالیانه در لاسوگاس فعالیت خود را آغاز کرد و پس از مدت کوتاهی به معتبرترین رویداد امنیت اطلاعاتی بین المللی تبدیل شد.
خانم ماریا کال جردن (Marina Kaljurand)، از استونی برای سخنرانی در زمینه حملات سایبری به کنفرانس بلک هت اروپا 2018 دعوت شده بود.
وی در ابتدای سخنرانی خود به حمله باج افزاری «NotPetya» اشاره کرد، این باج افزار فعالیت خود را در ماه فوریه و از انگلستان آغاز کرد. البته فعالیت آن به سرعت افزایش یافت و کشورهایی مانند ایالات متحده، استرالیا، کانادا، دانمارک، استونی و لیتوانی را در بر گرفته است. در آن زمان ادعا هایی مبنی بر انجام این حملات باج افزار توسط روسیه نیز مطرح شد.
خانم ماریا کال جردن قبلا به عنوان وزير خارجه استونی و سفیر به شش کشور از جمله ایالات متحده فعالیت داشته است.
وی در ادامه سخنرانیش در کنفرانس امنیتی بلک هت به این موضوع اشاره کرد که برای رهایی از باج افزار «NotPetya»، هفت سازمان بین المللی با یکدیگر فعالیت و همکاری کردند.
وی همچنین به حمله سایبری به شرکت «Sony Pictures» در سال 2014 و موضوع باج افزار «WannaCry» در سال 2016 اشاره کرد. در موردی دیگر متذکر حمله سایبری به زیرساخت های انرژی و برق اوکراین شد که همه این تهاجمات در نوع خود نگران کننده هستند.
استونی با حملات سایبری و اختیار مقابله با آن بیگانه نیست و در این زمینه فعالیت های سازنده ای را در پیش گرفته است.
وی افزود که توانایی دولت ها برای مقابله با حملات سایبری پیشرفت داشته، اما بسیار کم است.
خانم ماریا کال جردن به نقل از وزیر دفاع استونی در زمینه نسبت دادن حملات سایبری به کشورها گفت:
وقتی که حیوانی همانند سگ، پارس می کند، همانند سگ غذا می خورد، مطمئنا این حیوان یک سگ است.
به نظر می رسد منظور از تشبیه صورت گرفته این است که وقتی یک کشور حمله سایبری انجام می دهد، از رفتار، سکنات و عملکرد آن می توان موضوع را متوجه شد.
وی بیان کرد که به طور کلی توان دولت ها در زمینه کشف حملات سایبری و منشا آنها بسیار کم است و در این باره باید تجدید نظر صورت گیرد. حملات سایبری مانند «DDoS» با استاندارد های امروزی انجام می شود و با فقط مذاکرات بین المللی است که سالیان سال هاست، تغییر نکرده فرق دارد.
در استونی 99 درصد خدمات دولتی به صورت آنلاین و دیجیتالی ارائه می شود و برخی از این حملات سایبری همانند زنگ خطری است که مسئولان و دولت مردان استونی را هوشیار می کند.