بلاکچین قابل هک است
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان، به نقل از «ارز دیجیتال»؛ طبق مقالهی منتشر شده توسط مجلهی فناوری امآیتی روز ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن)، فناوری بلاک چین علیرغم دیدگاه عموم به عنوان یک فناوری امن، در معرض آسیبپذیری است.
مجلهی فناوری امآیتی تماما متعلق به موسسهی فناوری ماساچوست آمریکا (MIT) است. در مقالهی اخیری که در این مجله به چاپ رسیده، از بلاک چین به عنوان نوعی فناوری یاد میشود که نظام اقتصادی پیچیدهای بر مبنای رفتار غیرقابل پیشبینی انسان به وجود میآورد.
در این مقاله بسیاری از نقاط ضعف امنیتی مربوط به ارزهای دیجیتال و پلتفرمهای قراردادهای هوشمند از آغاز پیدایش آنها بررسی شده و به تعدادی از وقایع اخیر از جمله حملهی دوبار خرج کردن که در یکی از بزرگترین صرافیهای ارزهای دیجیتال ایالات متحده به نام کوین بیس در ۷ ژانویه رخ داد، اشاره شده است.
همچنین بسیاری از موقعیتهایی که فناوری بلاک چین را بسیار آسیبپذیر میکند از جمله خطاهای انسانی بررسی شده و اینچنین نوشته شده است:
در کوتاهمدت، همچنان که مردم به فناوری بلاک چین به عنوان یک فناوری امن اعتماد میکنند، در موقعیتهای خاص، آسیبپذیریهای آن نمایان میشود. گاهی اوقات از گوشه و کنار، خبر از کلاهبرداریها و گاهی نیز خبر باگهای نرمافزاری ناخواسته به گوش ما میرسد؛ اما مشکل میتواند از این نیز فراتر رفته و تعاملات پیچیده بین کدهای رایانه، اقتصاد بلاک چین و طمع انسان، اکوسیستم بیماری را به وجود بیاورد.
در این مقاله همچنین به تعدادی از برنامههای پیدا کردن باگ، موسوم به باگ بانتی نیز اشاره شده است. در این برنامهها شرکتهایی که در حوزهی بلاک چین و ارزهای دیجیتال فعالیت میکنند به هکرهای کلاه سفید در ازای پیدا کردن باگ و ضعفهای امنیتی در سیستمشان پاداش میدهند.
به گزارش وبسایت نکست وب (TheNextWeb)، هکرهای کلاه سفید در مجموع ۸۷۸,۰۰۰ دلار در ازای یافتن باگهای کریپتو در سال ۲۰۱۸ به دست آوردند.
کوین بیس نیز به تازگی ۳۰,۰۰۰ دلار جایزه در ازای گزارش یک باگ امنیتی جدی در پلتفرم خود قرار داده که بیشترین مبلغی است که تاکنون در بانتیهای کریپتو توسط یک صرافی در پلتفرم هکروان (HackerOne) به ثبت رسیده است.
مجلهی فناوری امآیتی پیش از این نیز پیشبینی کرده بود که فناوری بلاک چین علیرغم بازار نزولی و ناامیدکننده در سال ۲۰۱۸، در ۲۰۱۹ بسیار پرکاربرد و متداول خواهد شد.