بسته اخبار جنگ الکترونیک
1. ژنرالهای نیروی زمینی آمریکا برای بحث در مورد ساختار واحد جدید «G-3/5/7» -که فعالیتهای جنگ الکترونیک و امنیت سایبری نیروی زمینی آمریکا را بر عهده دارد، گرد هم جمع شدند. در این جلسه، با سهامداران مختلف درباره برنامههای این واحد گفتگو شد. پاتریشیا فراست، (Patricia Frost)، فرمانده این واحد جدید است که بهمنظور مقابله با فعالیتهای جنگال روسیه تشکیل شده است. واحد یادشده بهزودی راهبرد جنگ الکترونیک خود را تکمیل میکند.
2. نیروی دریایی آمریکا در حال ارتقای حسگر SLQ-32 Surface Electronic Warfare»» یا همان «SEWIP» است. این حسگر، در بسیاری از موشکهای کروزر نصب میشود. همچنین حسگر یادشده بهمنظور تشخیص تهدیدات، در زمانی است که فرماندهان قصد دارند اقدامات آفندی یا پدافندی انجام دهند و بهعلاوه برای تحلیل سیگنالها نیز به کار میرود.
3. بعد از درخواست 115 میلیون دلاری استرالیا برای خرید تجهیزات جنگ الکترونیک از آمریکا، وزارت خارجه آمریکا، از توان فروش این میزان تجهیزات به این کشور خبر داد. آمریکا معتقد است این اقدام برای حفظ استرالیا در برابر تهدیدات لازم است و همچنین توان این کشور را در عملیات ائتلاف بالا خواهد برد.
4. سازمان دارپا، به دنبال استقرار شبکههایی در زیر دریا است. این اقدام در راستای اجرای برنامه «Tactical Undersea Network Architectures» است که بهمنظور ایجاد فناوریهایی بر پایه فیبر نوری در زیر دریا طراحی شد.
5. نیروی زمینی آمریکا به دنبال افزایش فعالیتهای الکترومغناطیسی است. پاتریشیا فراست اعلام کرد این نیرو قصد دارد عملیات الکترومغناطیسی را در عملیات خود به کار بگیرد.
6. یکی از قسمتهای ارتش روسیه، از دریافت تجهیزات جنگ الکترونیک جدید خبر داد. ازجمله این تجهیزات، سامانه باند پهن کراسوخا-4 (Krasukha-4)، مختلکننده قدرتمند است که برای مقابله با پهپادها و رادارهای شناسایی و عملیاتی دشمن استفاده میشود.
7. العربیه در گزارشی نوشت عربستان سعودی و اوکراین با همکاری یکدیگر، هواپیمای مجهز به سامانههای جنگ الکترونیک، تولید کردهاند.
جمعبندی
مقامات استرالیا 500 میلیون دلار برای بهبود توان جنگ الکترونیک خود سرمایهگذاری کردهاند. همچنین در گزاره برگ چهارسالهی دفاعی استرالیا آمده است: «دسترسی آزادانه و محدود کردن دسترسی دشمن، از پایههای راه برد جنگ الکترونیک استرالیا است.» در این میان، استرالیا با شریک خود یعنی آمریکا قصد افزایش توان جنگ الکترونیک را دارد تا در عملیات ائتلاف بتواند نقش مؤثرتری داشته باشد.
نیروی زمینی آمریکا قصد دارد تا از اقدام ویژهای به نام «cyber electronic warfare» یعنی ترکیب الکترومغناطیس و عملیات سایبری، استفاده کند و آنها را بهعنوان جزئی از گزینههای نظامی خود، به کار گیرد.
بهطورکلی بخش نظامی آمریکا، با در پیش گرفتن سیاست تلفیقی، در تلاش است تا 2 عرصه جنگ سایبری و نبرد الکترونیک را به یکدیگر، پیوند زند. این ترکیب واحدهای جنگ الکترونیک و سایبری، در نیروی هوایی، از همه مشهودتر است. ژنرال جان هایتن، فرمانده فضایی نیروی هوایی، بر این باور است که علاوه بر انبار مهمات برای عملیات دفاعی و تهاجمی، باید از بازوی نیروهای اطلاعاتی با محوریت طیف الکترومغناطیسی نیز استفاده شود. وی معتقد است ما به دنبال همگامسازی نبرد الکترونیک، با حوزه فضای سایبری و همچنین سایر زمینههای مرتبط هستیم.
بر اساس برخی گزارشها، نیروی دریایی آمریکا در زمینه جنگ الکترونیک خصوصاً استفاده از پهپاد، تلاشهای بسیاری کرده است. ارائه راهبرد و افزایش بودجه در این عرصه و عقد قراردادهای گوناگون در حوزه جنگال، همگی حکایت از گسترش توان جنگ الکترونیک این نیرو دارد.
شایان ذکر است چند ماه پیش نیز روسیه اعلام کرده بود تا سال 2022، بیش از 90% ارتش، جنبه الکترونیک خواهد داشت.