about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

بسته‌ی خبری هفتگی سایبربان

 

امنیت سایبر

تروجانی که به 200 کشور دنیا حمله کرد

شرکت امنیت سایبر روسی داکتر وب (Dr. Web) ادعا می‌کند، یک تروجان بانکی را شناسایی کرده که به 40 هزار کاربر اندروید در 200 کشور دنیا حمله سایبری کرده است. تروجان موردنظر که Android.SmsSpy.88.origin نام دارد اولین بار در سال 2014 شناسایی شد. متخصصان داکتر وب، ضمن اشاره به قوی‌تر شدن نسخه جدید این بدافزار، گفتند: «مجرمان سایبری تغییرات بسیاری در نسخه جدید این تروجان ایجاد کرده‌اند. در نسخه جدید، تروجان به تمام بخش‌های سیستم‌عامل اندروید دسترسی پیدا کرده، اطلاعات مربوط به شبکه تلفن همراه، نسخه سیستم‌عامل اندروید، مشخصات تلفن همراه و شماره تلفن همراه قربانی را به سرقت برده و آن‌ها را برای سرورهای فرماندهی و کنترل هکر ارسال می‌کند.»
بر اساس گزارش داکتر وب، ترکیه با 18.29 درصد بزرگ‌ترین قربانی این تروجان بوده است. پس از ترکیه، کشورهای هند با 8.81، اسپانیا با 6.9، استرالیا با 6.87، آلمان با 5.77، فرانسه با 3.34، آمریکا با 2.95، ایتالیا با 1.99 و انگلیس با 1.53 درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در برخی گزارش‌ها، ایران و عربستان نیز به‌عنوان قربانیان این تروجان، نام‌برده شده‌اند. نسخه‌های 4 به بالای اندروید در مقابل این تروجان آسیب‌پذیر هستند.

هک و نفوذ

اتهام جدید رژیم صهیونیستی به کشورهای مسلمان

مطابق هرسال، امسال نیز گروهی از هکرها، در روزی که آن را "روز هک اسرائیل" می‌نامند، رژیم صهیونیستی را مورد تهاجم سایبری قرار دادند، اما برخلاف حملات سال‌های گذشته، به ادعای تیم مهاجم، این حمله از پیچیدگی‌های بیشتری برخوردار بوده است. گروهی از هکرها که خود را وابسته به گروه "ناشناس" معرفی می‌کنند، از سال 2013 تاکنون، 7 آوریل را به‌عنوان روز هک اسرائیل معرفی کرده و سالانه حملاتی را علیه این رژیم سازمان‌دهی می‌کنند.
محققان امنیتی رژیم صهیونیستی در گزارشی که به مناسبت سالگرد این حملات منتشر کردند گفتند: «حملات امسال شکست خورد و نتوانست هکرها را در رسیدن به شعار "پاک کردن شیطان صهیونیستی از اینترنت" یاری کند.»
نکته قابل‌توجه در گزارش این کارشناسان صهیونیست، این است که آن‌ها اتفاقاً مدعی مفید بودن این حملات برای سامانه‌های دفاعی اسرائیل در برابر حملات سایبری شدند و گفتند که این روز، در حقیقت یک مانور برای شرکت‌های امنیتی و مردم است تا نسبت به امنیت سایبری، اهمیت بیشتری به خرج بدهند. البته عده‌ای نیز معتقدند این حملات، روی دیگری نیز دارد و ممکن است تأثیرات آن، به کل دنیا تسری پیدا کند؛ تأثیراتی که اشاره دقیقی به آن‌ها، در گزارش مذکور نشده است.
رژیم صهیونیستی در ادامه گزارش خود، اتهامات جدیدی را متوجه کشورهای مسلمان نظیر اندونزی، مالزی، سوریه، مصر و غیره کرده و مدعی است بیشتر حملات سایبری علیه این رژیم از جانب چنین کشورهایی سازمان‌دهی می‌شوند. اسرائیل در خبرهای مختلفی، با تحقیر حملات این‌چنینی علیه دولتش، هکرهایی که چنین حملاتی را انجام می‌دهند، فاقد کمترین مهارت‌های لازم برای انجام دادن حملات هکری معرفی کرده است؛ ادعایی که با سخنان قبلی مقامات این رژیم، متفاوت است.
سران صهیونیست، همواره مدعی هستند که حملات سایبری، تهدیدی بزرگ برای امنیت ملی اسرائیل محسوب شده و رژیم صهیونیستی مصمم است تا با آن‌ها مبارزه کند.

فناوری اطلاعات

تولید سیم با الهام از ابریشم عنکبوت

ویژگی‌های ابریشم عنکبوت بسیار جذاب و پیچیده‌ است و همین موضوع باعث می‌شود تا تولید آن در آزمایشگاه‌ها با مشکلات زیادی مواجه شود. به‌تازگی گروهی از محققین ادعا می‌کنند موفق به کشف راز استحکام ابریشم عنکبوت در زمان خمش و کشش شده‌اند.
با توجه به گزارش منتشر شده از این محققان، در ابریشم عنکبوت، قطرات ریزی به نام «چسب آبکی» (Watery glue) وجود دارد که مانند یک قرقره عمل کرده و می‌تواند از ریسمان‌های ایجاد شده در برابر نیروی کشش و خم شدن محافظت کند. این موضوع به علت تعادل خوب نیروی کشش ابریشم و سطحی قطرات ممکن شده است. محققان دانشگاه‌های آکسفورد و پیر و ماری کوری فرانسه (Université Pierre et Marie Curie)، با الهام گرفتن از این موضوع موفق به بازآفرینی یک روش استفاده از پوشش پلاستیکی رشته‌ها در قطرات ریز نفت شدند.
محققان این پروژه اعلام کردند با ایجاد ابریشم مصنوعی عنکبوت، می‌توان نوع جدیدی از سیم را به نام «سیم مایع» (liquid wire) تولید کرد. به مرور زمان، سیم‌های مایع کاربردهای فراوانی در زمینه‌ی مختلف مواد، مهندسی و پزشکی پیدا خواهند کرد. به‌عنوان مثال می‌توان از این سیم برای تولید مدارهای مجتمع کوچک با ساختاری پیچیده استفاده کرد. همچنین ممکن است به علت مقاومت بسیار بالایی که در زمینه‌ی کشش و خمش دارد هزینه‌های نگهداری زیرساخت‌های احتمالی کاهش پیدا کند.

بین‌الملل

واقعه‌ای تاریخی به نام استاکس نت

تکرار اتهامات کسل‌کننده غربی‌ها، ظاهراً به دستور کار روزانه رسانه‌های جهان تبدیل شده است؛ موضوعاتی که هیچ مسئله تازه‌ای در آن‌ها به چشم نمی‌خورد. به‌تازگی نیز، یک رسانه غربی، ضمن تکرار اتهامات چند ماه اخیر غربی‌ها به ایران و سپاه پاسداران، حمله تاریخی استاکس نت را یک درس تاریخی برای طراحان آن و سبب پیدایش راهکارهای تازه، پیش روی مقامات ایرانی قلمداد کرده است. در بخشی از مقاله منتشر شده توسط این رسانه آمده است: «چند سال پیش بود که انتقال یک ویروس به‌وسیله حافظه فلش به تأسیسات هسته‌ای نطنز، سبب ازکارافتادن بخشی از این تأسیسات راهبردی در جمهوری اسلامی ایران شد. نحوه عملکرد این کرم رایانه‌ای به‌گونه‌ای بود که سبب شد تا تهران، مجبور به تعویض بخشی از سانتریفیوژهای خود شود.
در خلال حمله به ایران، اتفاقاتی رخ داد که طراحان حمله، برای آن‌ها برنامه‌ریزی نکرده بودند. در آن زمان، جرقه‌ای در ذهن ایرانی‌ها زده شد تا توان سایبری خود را ارتقاء بدهند و ضمن دفاع از تأسیسات خود، با دشمنانشان نیز در این فضا به مقابله بپردازند. حال این توان سایبری به جایگاهی رسیده است که ایران جزو شش کشور برتر، در توان سایبری محسوب می‌شود. سایر ابرقدرت‌های سایبری جهان، آمریکا، اسرائیل، بریتانیا، روسیه و چین هستند؛ اما تنها یک چیز است که ایران را از جمع این قدرت‌ها متمایز می‌کند و آن سیاست ایرانی‌ها در پیشبرد اهداف است.
مواردی که در این میان، سبب شده است تا ایران به کشوری متمایز تبدیل شود، به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. مورد اول، جنبه داخلی برنامه سایبری ایران است. البته در این موارد، مشابهت‌هایی هم با چین و روسیه وجود دارد. در گزارشی که اخیراً فایننشال تایمز منتشر کرده است، به این موضوع اشاره شده که در اصل جنبه داخلی برنامه سایبری ایران، شامل فعالیت هکرهایی می‌شود که تحت نظر فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فعالیت می‌کنند. سپاه ایران، در شبکه‌های اجتماعی و وبگاه‌های مختلف فعال هستند و چنانچه هر واژه‌ای از جانب مخالفان به گوش برسد، اولین کسانی که با خبر شوند، آن‌ها هستند. این موضوع، باعث می‌شود تا سپاه پاسداران از بروز یک جنبش سبز دیگر در ایران، نظیر آنچه در سال 2009 اتفاق افتاد، جلوگیری کنند.
این گروه از هکرها، همچنین کمک می‌کنند تا صدای رژیم ایران در جهان، بهتر و بلندتر شنیده شود. یکی از واحدهای این هکرها، شبه‌نظامیان بسیجی هستند. شورای سایبری بسیج، در اصل برای یکپارچه‌سازی هکرها، تحت فرماندهی سپاه پاسداران ایران تشکیل شده است. گروه دومی که در این زمینه، با هکرهای ایرانی همکاری می‌کنند، متحدان منطقه‌ای ایران هستند. ایران تنها، مهمات متحدان منطقه‌ای خود را فراهم نمی‌کند و در تلاش است تا توانایی‌های سایبری را نیز همانند مهمات به آن‌ها انتقال دهد. همچنین برنامه سایبری ایران، بر اساس مقابله اهل سنت و اهداف غربی در داخل و خارج، تنظیم شده است.»

متخصصان

افزایش پهنای باند فرکانسی انگلیس

پس از تائید شرکت فناوری اطلاعات ارتباط افکام «Ofcom» در مورد افزایش پهنای باند اینترنتی از بی‌سیم به Broadband ، دسترسی کاربران انگلیسی به شبکه‌های بی‌سیم با تراکم کمتری صورت گرفت.
کاربران با استفاده از پروتکل ارتباطی ac802.11 که دارای فرکانس MHz80 است قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر هستند. همچنین از این اقدام به‌عنوان بهترین استاندارد سامانه نام برده میشود، این قابلیت برقراری ارتباط شبیه به پروتکل 802.11g است که دارای سیزده کانال است.
کاربران پس از استفاده فناوری Broadband به این نتیجه می‌رسند که نیاز به استفاده از اینترنت بی‌سیم ندارند آنچنان از اهمیت خاصی برخوردار نیست، بخاطر اینکه اینترنت Broadband دارای پهنای باند بیشتری است و در این میان کاربران تنها در شرایطی از اینترنت بی‌سیم استفاده می‌کنند که در شرایط عدم دسترسی به Broadband باشند.
به‌تازگی افکام خبر مسئولیت جلوگیری از تداخل امواج میکروفن‌های بی‌سیم با امواج رادیویی را منتشر کرد؛ که در این میان از این فناوری با استفاده از فرکانس‌های 5GHz برای ارتباط بین ماهواره‌ها و زمین استفاده می‌شود.
به‌تازگی دو بلوک آزادشده در سیستم‌های ارتباطی توانایی برقراری ارتباط تا 125MHz را با استفاده از قرار دادن پالس‌ها در بستر یک سامانه سراسری به عهده‌دارند.
در این میان افکام در حال تمرکز روی پهنای باند 5725-5850MHz است که در حال حاضر تجربیات خود را با کاربران در قالب یک فایل PDF به انتشار گذاشته است.
در این سند ارائه‌شده، شرکت به تشریح برنامه‌های بلندمدت برای رنج فرکانسی 5350-5470MHz است. ودر حال اضافه کردن پشتیبانی در محدوده فرکانسی 5150-5350MHz برای نقاطی که دارای دسترسی کمتری هستند پرداخته است. البته احتمال این نیز وجود دارد که پیکربندی روتر مورداستفاده امکان دارد از این فعالیت‌ها پشتیبانی کند یا نه.

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.