بریتانیا؛ مدعی شرکت در جنگ سایبری علیه داعش
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ جرمی فلمینگ (Jeremy Fleming)، رئیس سازمان جاسوسی GCHQ، در کنفرانس سایبری در شهر منچستر اعلام کرد که صحبت در مورد مسائل سایبری بسیار بحثبرانگیز است، اما این سازمان همراه با وزارت دفاع ایالاتمتحده برای توسعه و گسترش سلاحهای سایبری کشور همکاری خواهد کرد.
فلمینگ گفت: «برای اولین بار بریتانیا بهطور سیستماتیک و مداوم تلاشهای آنلاین دشمن را بهعنوان بخشی از مبارزات گسترده نظامی با حمله از بین میبرد. داعش، ارزش ارتباطات استراتژیک، قدرت رسانه اجتماعی، برنامههای پیامرسان برای رادیکالیزه کردن و ترساندن را بهخوبی درک میکند. آنها این کار را بهتر از هر گروه تروریستی قبلی انجام میدهند.»
وی افزود: «این کمپین با ایجاد اختلال در عملیاتهای تبلیغاتی آنلاین داعش، هماهنگی حملات زمینی را برای گروه تروریستی دشوار کرد. نتایج عملیات شاید از خود عملیات گستردهتر باشد. ما شاید به دنبال انکار سرویس، اختلال در یک فعالیت آنلاین خاص، جلوگیری از یک فرد یا یک گروه یا حتی نابود کردن تجهیزات و شبکهها باشیم.»
مدیر سازمان جاسوسی GCHQ این سخنرانی را بهعنوان فرصتی برای پیشبرد استفاده از عملیات تهاجمی سایبری علیه دشمنان معرفی کرد و توضیح داد: «این کمپین نشاندهنده چگونگی هدفمندی و تأثیرگذاری سایبری تهاجمی است. ما میدانیم که این قابلیتها بسیار قدرتمند هستند. دکترین بینالمللی حاکم بر استفاده از آنها هنوز در حال تکامل است.»
کارشناسان امنیتی معتقدند که فرماندهی سایبری ایالاتمتحده نیز از حملات شبکه رایانهای علیه داعش استفاده میکند. دریاسالار مایکل راجرز (Michael Rogers)، رئیس فرماندهی سایبری آمریکا، در نشستی در کنگره در این زمینه اعلام کرد که فرماندهی در حال حاضر تقریباً هرروز عملیات رایانهای در برابر اهداف مستقر در عراق، سوریه و افغانستان انجام میدهد.