برگزاری کنفرانس ریاض با هدف پیشبرد امنیت سایبری شناختی و هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ امروزه جمعیت عربستان بیش از هر زمان دیگری به اینترنت دسترسی دارند. از بانکداری تا خدمات مرتبط با دولت، اینترنت در تمام جنبههای زندگی روزمره نفوذ و بسیاری از فرآیندها را برای شهروندان و ساکنان این کشور هموارتر کرده است. هدف چشمانداز 2030 عربستان سعودی تغییر دیجیتالی اقتصاد به شیوهای پیشگام و فوق مدرن است که میتوان با این واقعیت مشاهده کرد که این کشور در رتبه اول شاخص راهبرد دولتی برای هوش مصنوعی قرار دارد و در حال حاضر در رتبه چهارم جهانی در آمادگی سیستمهای دیجیتال است.
با هدف تحقق اهداف چشمانداز 2030، اکثراً تمام شرکتها در سراسر صنایع عربستان سعودی، در صورتی که هنوز کاملاً دیجیتالی نشدهاند، به صورت دیجیتالی کمک میشوند. هیچ صنعتی وجود ندارد که از این روند دست نخورده باقی بماند و پیشتازان همه صنایع، شرکتهایی هستند که دیجیتالی شدن را اتخاذ و آن را به بخشی از برنامه خود برای آینده تبدیل کردهاند. واضح است که شرکتها باید روی پذیرش یک استراتژی دیجیتال اول تمرکز و محصولاتی را طراحی کنند که از پذیرش سریع در سراسر منطقه استفاده کنند.
کارشناسان معتقدند که با این روند رو به رشد دیجیتالی شدن، نگرانی در مورد امنیت نیز به وجود میآید که شرکتها در همه صنایع اغلب آن را مطرح میکنند. در حالیکه هوش مصنوعی راههای جدیدتری برای حمله به مجرمان سایبری ارائه میکند، اما امنیت سایبری را نیز به جای پیشبینی، به یک امر واکنشی تبدیل کرده است.
با محو شدن خطوط بین این 2 حوزه، امنیت سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی به دلیل ارائههای تشخیص تهدید پیشرفته، پاسخ به موقع و اتوماسیون و مقیاسپذیری در حال تبدیل شدن به یک روند است. امنیت سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی، پیشبینی حملات را از قبل آسانتر میکند تا اینکه بعداً به آنها واکنش نشان داد، موضعی که باعث صرفهجویی 6.53 میلیون دلاری میشود که شرکتی که در معرض یک حمله سایبری قرار میگیرد به طور متوسط از دست میدهد.
در این زمینه، اهمیت کنفرانس امنیت اطلاعات مِنا (MENA) به ویژه برای عربستان سعودی که بزرگترین بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات در منطقه است، چند برابر میشود.
بسیاری از رهبران منطقه در امنیت سایبری و هوش مصنوعی در روزهای 12 و 13 سپتامبر امسال در هتل هیلتون ریاض گرد هم خواهند آمد تا این روند فکری را در یازدهمین کنفرانس «MENA ISC VirtuPort» پیش ببرند. این کنفرانس با عنوان «سایبر شناختی : تکامل از هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور سایبری واکنشگرا به پیشبینیکننده : فناوری اطلاعات (IT )، فناوری عملیاتی (OT) و اینترنت اشیا (IoT )» برگزار میشود.
متخصصان صنعت در این کنفرانس درباره شبکهسازی، تقویت همکاری، توسعه مهارتها، تشویق همکاری و مشارکت منطقهای، علاوه بر ایجاد مکالمات در منطقه در رابطه با پذیرش و استفاده از فناوری در حال ظهور، بحث خواهند کرد.
سمیر عمر (Samir Omar)، مدیر عامل VirtuPort گفت :
«در چشمانداز همیشه در حال تحول امنیت سایبری، کنفرانس امنیت سایبری شناختی ما به عنوان چراغی از رهبری فکر عمل میکند و مسیر رو به جلو را برای تعهد تزلزلناپذیر عربستان سعودی در حفظ موقعیت معتبر خود به عنوان نیروی شماره یک جهانی در راهبرد هوش مصنوعی روشن میکند.»