برگزاری هفته سایبری 2021 در مرکز کیندی دانشگاه قطر
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ مرکز تحقیقات محاسباتی کیندی (KINDI) در کالج مهندسی دانشگاه قطر (QU-CENG) هفته سایبری 2021 را با حمایت شرکت «Dolphin Energy» و با عنوان «به سوی آیندهای هوشمند و ایمن» آغاز کرد.
فعالیتهای این هفته نشاندهنده گردهمایی متخصصان و محققان در زمینه امنیت سایبری و هوش مصنوعی است تا علاوه بر میزبانی از گفتگوهای کارشناسان مشهور در این زمینهها، راهحلهایی را برای مقابله با چالشهای امروزی مورد بحث و بررسی قرار دهند. این رویداد 3 روزه شامل کارگاههای آموزشی و رقابت زنده فتح پرچم است.
مریم المعادید (Mariam Al Maadeed )، معاون تحقیقات و تحصیلات تکمیلی در دانشگاه قطر، در سخنرانی افتتاحیه خود گفت :
«در طول این هفته، دانشگاه قطر از چشمانداز امنیت سایبری ملی و راهبردهای هوش مصنوعی حمایت میکند که نشان دهنده نقشه راه برای افزایش آگاهی از اهمیت امنیت سایبری و هوش مصنوعی و کمک به حفظ حقوق و ارزشهای اساسی جامعه قطر است. این هفته همچنین بر ضرورت توسعه مکانیسمهایی برای مبارزه با جرایم سایبری، افزایش آگاهی از خطرات آن و اهمیت بالابردن و ارتقای سطح امنیت مرتبط با این نوع جرایم در سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی همگام با فناوریهای مدرن برای ایمنتر و منسجمتر کردن سیستمهای الکترونیکی و رسیدگی بهتر به چالشهای جرایم سایبری برای مقابله با جرایم فرامرزی و حملات سایبری تأکید دارد.»
علی الرحبی (Ali Alrahbi)، مدیر کل شرکت دلفین انرژی قطر، در خصوص حمایت مالی شرکت برای این فعالیت اظهار داشت : «این یک ابتکار مهم و ضروری است و ما از هفته سایبری حمایت میکنیم. برای یافتن راهحلها، ما باید خطرات را شناسایی و درک کنیم، از حفظ دفاع و کنترل قوی بر سیستمهایمان اطمینان حاصل کنیم و از فناوریهایی استفاده کنیم که محافظت را بهویژه در مواجهه با حملات سایبری فزاینده در سراسر جهان ارائه میدهند. برای همه شرکت کنندگان در رویداد آرزوی موفقیت دارم.»
عبدالعزیز آل علی (Abdulaziz Al Ali)، مدیر مرکز تحقیقات محاسباتی کیندی درباره موضوع این هفته اعلام کرد که هفته سایبری امسال آغاز دوره جدیدی برای کیندی است، زیرا دامنه تحقیقات این مرکز به هوش مصنوعی، زیرشاخههای آن مانند یادگیری ماشینی و برنامههای کاربردی مدرن گسترش مییابد. وی افزود که همچنین به مسیر تحقیقاتی امنیت سایبری پرچمدار خود همچنان متعهد است، همانطور که از زمان تأسیس مرکز همیشه بوده است.
به گفته آل علی، افزودن هوش مصنوعی تنها به تقویت فعالیتهای تحقیقاتی کمک میکند و این مرکز را قادر میسازد روی پروژههای چند رشتهای مانند هوش مصنوعی در بهداشت، محیط زیست، کشاورزی، انرژی، آموزش و امنیت سایبری فعالیت داشته باشد. در راستای چشمانداز ملی قطر، این گسترش ظرفیت ملی را در زمینههای مهمتر با توجه به قرار گرفتن مرکز در بزرگترین انجمن دانشجویی در دانشگاه قطر در این کشور ایجاد خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد که جرایم سایبری طی سالها پیچیدهتر شدهاند و در مقیاسهای بزرگتر نیاز به ساخت روشهای پیشرفتهتر برای مقابله با آنها را ترغیب میکند. رویکردهای مدرن به استفاده از تکنیکهای هوش مصنوعی برای ساختن سیستمهای انعطافپذیری که حملات مدرن را هدف قرار میدهند متوسل میشوند. داشتن تخصص در حوزه هوش مصنوعی اکنون بیش از هر زمان دیگری برای مقابله با چنین تهدیدهایی اهمیت دارد.
مدیر مرکز تحقیقات محاسباتی کیندی همچنین توضیح داد :
«پیشرفتهایی که امروزه در حوزه هوش مصنوعی انجام شده، قابل اغراق نیست. ما شاهد تغییری هستیم که مشاغل و قوانین آینده را بازتعریف خواهد کرد. هوش مصنوعی در حال حاضر در صنایع مختلف و بخشهای دولتی و همچنین در گوشیهای هوشمند، ساعتهای هوشمند و به زودی خانههای هوشمند استفاده میشود.»