برنامه ملی اعطای تسهیلات برای حمایت از تجاریسازی محصولات فناورانه
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این معاونت و صندوق نوآوری و شکوفایی، یک برنامه بزرگ ملی را برای حمایت سراسری از محصولات جدید فناورانهای که موفق به جذب بهرهبردار شدهاند، آغاز کردهاند.
این برنامه برای حمایت از تجاریسازی تعداد قابلتوجهی از محصولاتی که توسط شرکتهای دانشبنیانی بهتازگی در لبه تجاریسازی قرارگرفتهاند تنظیمشده است.
بر اساس مفاد این برنامه، درصورتیکه یک شرکت دانشبنیان قراردادی با یک کارفرما منعقد کرده باشد تا محصول فناورانه باقابلیت دانشبنیان شدن را به تولید برسانند، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری محصول جدید را ازنظر فنی ارزیابی میکند.
در صورت دارا بودن شرایط، این قرارداد برای دریافت تسهیلات به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی میشود. در این برنامه اولویت با تسهیلات سفارش ساخت است که نرخ سود آن ۹ درصد میباشد.
بر اساس برنامه تدوینشده، فرایند اعطای تسهیلات در این حوزه، دومرحلهای است، در مرحله اول ارزیابی دانشبنیانی محصول جدید توسط معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری انجام میشود و در مرحله دوم، ارزیابی تسهیلات و تأمین مالی توسط صندوق نوآوری و شکوفایی انجام میگیرد.
یکی از پیشنیازهای برخورداری از تسهیلات و حمایتهای این طرح، این است که شرکت متقاضی برخورداری از تسهیلات، در مرحله درخواست وام، بهعنوان شرکت دانشبنیان شناختهشده باشد.
همچنین محصول جدید باید به لحاظ فناوری، با یکی از محصولات تأییدشده قبلی شرکت، مشابهت داشته و یا ارتقاءیافته آن باشد. این مسئله از سوی مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ارزیابی می¬شود.
بر اساس توافقات صورت گرفته، تسهیلات سفارش ساخت تا سقف ۸۰% مبلغ قرارداد به شرکت دانشبنیان تخصیص مییابد. باقیمانده مبلغ قرارداد که ۲۰ درصد است نیز باید توسط بهرهبردار و کارفرما تأمین شود.
یکی از ویژگیهای این طرح این است که تسهیلات به شرکت دانشبنیان بهعنوان مجری قرارداد پرداخت میشود، اما تعهدات بازپرداخت بر عهده بهرهبردار و کارفرما است.
ممکن است که شرکتهای درخواستکننده و قرارداد موردبحث، امکان و شرایط استفاده از تسهیلات سفارش ساخت را نداشته باشد. در این صورت تلاش میشود که تأمین مالی قرارداد با استفاده از سایر ابزارهای تأمین مالی صندوق نوآوری و شکوفایی، ازجمله تسهیلات سرمایه در گردش، انجام گیرد.
اطلاعات محصول جدید و محصولات تأییدشده قبلی که به لحاظ فناوری با این محصول مشابهت دارند، ازجمله مدارکی است که برای دریافت تسهیلات باید ارائه شود.