برنامه جدید نیروی هوایی آمریکا در حوزه جنگ الکترونیک
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بر اساس خبر منتشر شده از سوی وبگاه دفاعی بریکینگ دیفنس (breaking defense)، نیروی هوایی ایالاتمتحده، به دنبال ایجاد نقشه جامع تواناییهای جنگ الکترونیک برای مرحله دوم تحقیقات گسترده در مورد نحوه تقویت تواناییهای جنگ الکترونیک و سایبری است.
دیوید گیدک (David Gaedecke)، مدیر عملیات فضای سایبری و ارتباطات جنگی برای معاون رئیس ستاد عملیات مؤثر اطلاعاتی، نظارت، شناسایی و سایبری در اولین مصاحبه خود در مورد نتایج همکاری تیم سازمانی جنگ الکترونیک صحبت کرد.
واحد تحقیق برنامهریزی توسعه راهبردی در پایگاه نیروی هوایی رایت پترسون (Wright-Patterson) به دنبال یافتن شکافهای موجود در تواناییهای سرویس است. با پیدا شدن شکاف، سرویس، تیم همکاری توانایی سازمانی (ECCT) را برای بررسی بهترین راهها در پر کردن شکاف ایجاد میکند. این تیم در سال 2017 تأسیس شد. با وجود محرمانه بودن اکثر فعالیتهای گروه، اما سایبر بخش اصلی کار آنها است. در واقع، تیم از توجه سطحی به جنگ الکترونیک به تجزیهوتحلیل گسترده مفهومی طیف الکترومغناطیس تغییر مسیر داده است.
آلان شافر (Alan Shaffer)، رئیس سابق مهندسی و تحقیقات پنتاگون 5 سال پیش گفت:
ما برتری خود را در طیف الکترومغناطیسی از دست دادهایم. سیستمهای پیشرفته میتوانند با یک جمر (jammer) بسیار ارزان مختل شوند.
بحثهایی درباره تواناییهای گسترده جنگ الکترونیک روسیه در کشورهای اوکراین و سوریه وجود دارند. گیدک اعلام کرد که راهبرد دفاع ملی روی جنگ نزدیک و پیشرفته تمرکز دارد و نیروهای ایالات متحده را از نیروهای عملیاتی در کشورهایی مانند: افغانستان و عراق – که آمریکاییها بهطورکلی نباید نگران انسداد باشند – دور میکند. نیروی هوایی در دهههای گذشته با نیروی دریایی در حوزه جنگ الکترونیک همکاری داشته است. این ارگان، جنگندههای «F-111» خود را در سال 1995 از رده خارج و جنگ الکترونیک را به «EA-6B» و «E/F-18G» در نیروی دریایی منتقل کرد. البته نیروی هوایی آمریکا، هنوز هم از تخصص خود استفاده میکند و اسکادران 390 جنگ الکترونیک را برای افسران این حوزه (EWO) در جزیره «Whidbey» - که در آن سالها آموزش دیدند و پرواز کردند – به حالت آمادهباش قرار داده است. در حال حاضر، آنها «F-18G» را برای نیروی دریایی به پرواز در میآورند. اولین خلبان نیروی هوایی، 2 سال پیش برای پرواز گرولر (Growler) واجد صلاحیت شناخته شد.
در حال حاضر، نیروی دریایی و هوایی ایالات متحده تواناییهای جنگ الکترونیک و سایبری بسیار خوبی در اف-35 دارند. شرکت سیستمهای «BAE»، سامانه جنگ الکترونیک مختص اف-35 را ساخت، اما رادار «AESA» هواپیما نیز ابزار قدرتمند سایبری و جنگ الکترونیک است.
گیدک اظهار داشت:
تمرکز اصلی کار من روی پلتفرمها و پادهای جنگ الکترونیک نیست. مردم از من انتظار داشتند که یک راهحل سریع و مؤثر پیدا کنم. شما باید این راهحل را بخرید و در آن سرمایهگذاری کنید.
اما او و تیمش دههها به دنبال مطالعات جنگ الکترونیک از دورهای بودند که نیروی هوایی بهطور مستقل از «EMS» مشغول به کار بوده است. یکی از دلایل عدم وجود چنین تخصصي، از رده خارج کردن ایاف-111 در سال 1998 بود. این مقام آمریکایی توضیح داد:
با از دست دادن پلتفرم، فناوری و دانش بسیاری را از دست دادیم.
در واکنش به استفاده از متخصصان جدید در حوزه جنگ الکترونیک و همپوشانی این حوزه با سایبر، گیدک استفاده از راههای مختلف را پیشنهاد داد.
وی – که به عنوان بخشی از تیم همکاری توانایی سازمانی با تعدادی از شرکتهای دفاعی ملاقات کرد – افزود:
ما فناوری فوقالعادهای در صنایع خود داریم. یکی از مطالب مربوط به نقشه راه جنگ الکترونیک، ماه آینده منتشر خواهد شد و در ابتدا شامل اثرات سایبری نیست. من معتقد به برتری یکی بر دیگری نیستم. مسلماً محاسبات ابری، نقش مهمی در همه موارد EMS مانند پایگاه داده تهدید، یا دیگر کاربردهای محرمانه ایفا میکند. تقریباً تمام کار تیم ما محرمانه است.