برنامههای وام آنلاین، شبکه پولشویی پیچیده در پاکستان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان امنیت سایبری در پاکستان معتقدند که وسعت شبکه کلاهبرداری پولشویی در این کشور بسیار زیاد است و کلاهبرداری وام آنلاین نه تنها میلیونها دلار بلکه میلیاردها روپیه ارزش دارد.
رفیع بلوچ (Rafi Baloch)، متخصص امنیت سایبری پاکستانی، فعالیتهای درخواستهای وام آنلاین را افشا کرد و آنها را «شبکه پولشویی» خطرناکی نامید که کاربران ناآگاه را شکار میکند.
این مقام مسئول در مصاحبه اختصاصی با تلویزیون سما (Samaa) نگرانیهای جدی را در مورد نقش کمیسیون بورس و اوراق بهادار پاکستان (SECP) در مهار این روند نگران کننده مطرح کرد.
به گفته کارشناسان، برنامههای وام فریبنده که عمدتاً روی پلتفرمهای رسانههای اجتماعی محبوب مانند فیسبوک، تیکتاک و یوتیوب کار میکنند، افراد آسیبپذیر را با حیلهگری از طریق ویدیوهای تبلیغاتی فریبنده هدف قرار میدهند. آنها به عنوان ارائه دهندگان وام قانونی، کاربران را به شبکهای با نرخهای بهره سالانه کاذب میکشانند و وام گیرندگان را وادار میکنند که باور کنند از کمکهای مالی واقعی بهره میبرند.
کاربران قربانی به صورت نگرانکننده دچار باجگیری و اخاذی میشوند و مبالغ وام به دلیل هزینههای پنهان و نرخهای بهره گزاف به سرعت افزایش مییابد.
بلوچ فاش کرد که این برنامهها از تاکتیکهای غیراخلاقی مانند استخراج اطلاعات حساس از گالریهای تلفن برای باجگیری از کاربران و حتی ساخت اطلاعات جعلی و اعلامیههای قانونی برای ترساندن وامگیرندگان استفاده میکنند.
وی علاوه بر این نگرانیها، بر عدم نظارت دقیق بر شرکتهای ثبتشده داخلی و خارجی که در این فعالیتهای متقلبانه دخیل هستند، تأکید کرد و گفت که بسیاری از این برنامههای وام، شرکتهای ثبتنشده را اداره میکنند، در حالیکه برخی برنامههای ثبتشده آشکارا قوانین را با مصونیت از مجازات زیر پا میگذارند و از آسیبپذیریهای مشتریان ناآگاه خود سوءاستفاده میکنند.
محمد آصف (Muhammad Asif)، قربانی اهل لیاقتپور (Liaqatpur)، تجربه دلخراش خود را با یک اپلیکیشن وام به اشتراک گذاشت. او برای 91 روز از طریق اپلیکیشنی به نام «Ultra Cash» درخواست وام 3000 روپیهای کرد. سپس در عرض یک هفته، با بمباران تهدید و درخواست برای بازپرداخت فوری مواجه شد؛ اما وقتی نپذیرفت، تلفن همراهش هک شد.