برنامهریزی چین برای افزایش کمی و رشد کیفی مبارزان سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ هنگامی که ژنرال جوزف دانفورد (Joseph Dunford)، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالاتمتحده، در جلسه اخیر خود با اعضای کنگره، چین را به عنوان بزرگترین تهدید امنیتی آمریکا، معرفی میکرد، بیشک، تسلط پکن در حوزه جنگ سایبری را مدنظر داشته است.
به عقیده مقامات امنیتی ایالاتمتحده، دولت چین، مسئولیت غالب حملات هکری بزرگ جهان را بر عهده داشته است و همین امر، مبین روند رو به رشد و پیشرفت این کشور در حوزه جنگ سایبری است. اقدامات سایبری دولت چین، چون ممنوعیت استفاده از ویپیان و استفاده از ارزهای الکترونیک، در ماههای اخیر، مبین تغییر رویکرد دولتمردان این کشور، نسبت به مسئله تقویت توانمندیهای سایبری بوده است.
شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، در سال 2014، با تشکیل گروهی موسوم به پیشگامان مسائل محوری فضای مجازی (Central Cyberspace Affairs Leading Group)، شخصاً کنترل و مدیریت سیاستهای سایبری این کشور را بر عهده گرفت. وی در راستای تحقق اهداف کلان مقامات این کشور، طی سمپوزیوم امنیت سایبری آوریل 2016، گامهای عملی دولت برای تقویت توانمندیهای سایبری این کشور را معرفی کرد.
بیشک پکن به چالش امنیت سایبری و امنیت ملی، نگاهی مساوی و برابر دارد. در عصر حاضر، امنیت دولت، اجتماع، زیرساختها و اشخاص عمیقاً تحت تأثیر حوادث حوزه سایبری قرار دارند.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، در صورت بروز تقابل مستقیم میان چین و آمریکا، بخش اعظم درگیریها در فضای مجازی به وقوع خواهد پیوست. از همین روی، پکن در این درگیری، به نیروهای نخبه و آموزشدیده نیاز مبرمی خواهد داشت.
بر اساس گزارش نیمسال اول 2017 شرکت Tencent، چین در حال حاضر، به کمبود شدید متخصصان امنیت سایبری دچار است. در سالهای اخیر، دانشگاههای چین، تنها پذیرای 30 هزار دانشجوی رشته امنیت سایبری بوده است. این در حالی است که رشد تقاضا برای نیروهای متخصص حوزه ایمنی سایبری برای حفاظت از زیرساختهای این کشور، رقمی بالغ بر 700 هزار نفر بوده است.