about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

برقراری ارتباطات کوانتومی برپایه پرتو لیزر

پژوهشگران ژاپنی موفق شده‌اند با استفاده از لیزر روشی برای انتقال ارتباطات کوانتومی و دستیابی به اینترنت در این بستر دست پیدا کنند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دانشمندان دانشگاه اوساکا ژاپن ادعا می‌کنند با استفاده از لیزر موفق به توسعه‌ی ارتباطات کوانتومی شده‌اند.

محققان توضیح دادند که آزمایش آن‌ها نشان داد می‌توان اطلاعات رمزنگاری شده در «قطبش مدور» (circular polarisation) پرتو لیزر را به چرخش الکترون گرفتار شده در یک کوانتومی دات یا نقطه کوانتومی (quantum dot) ترجمه کرد. به واسطه این ویژگی امکان ارسال و دریافت اطلاعات به‌صورت سریع و ایمن فراهم می‌آید. از این یافته می‌توان برای توسعه اینترنت کوانتومی بهره گرفت.

اینترنت‌های امروزی کمتر به امینت اهمیت می‌دهند. در مقابل فناوری‌های اینترنت کوانتومی با بهره‌مندی از ویژگی‌های اصلی فیزیک کوانتوم مانند درهم تنیدگی کوانتومی (quantum entanglement)، امکان دستیابی به بستری امن را فراهم می‌آورد.

در هم تنیدگی کوانتومی به دو ذره با حالت کوانتومی مختلف اجازه می‌دهد تا رابطه‌ی نزدیکی با هم داشته و آن را به اشتراک بگذارند. در این حالت اگر یکی از ذرات تغییر کند، این دگرگونی در دومین ذره نیز دیده شده و قابل‌اندازه‌گیری است.

در تحقیقات یاد شده پژوهشگران برای انتقال داده‌ی کوانتومی به نقاط کوانتومی از لیزر استفاده کردند. این کار با تحریک و تغییر حالت چرخش یک الکترون گرفتار شده در نقاط کوانتومی انجام شد.

محققان شرح دادند می‌توان زاویه حرکت الکترون‌ها را از طریق قطبش مدور نور لیزر تابانده شده دست‌کاری کرد. استفاده از نور لیزر امکان خواندن حالت الکترون‌ها را فراهم می‌کند. در نتیجه می‌توان حالت و جهت چرخش الکترون‌ها تصحیح کرد. در واقع محققان بر پایه اصل طرد پاولی (Pauli exclusion principle)، عمل کرده‌اند. این اصل بیان می‌کند که در سامانه‌های کوانتومی هیچ دو الکترونی اجازه ندارند حالتی مشابه داشته باشند.

تاکافومی فوجیتا (Takafumi Fujita) یک از پژوهشگران پروژه مذکور گفت:

در یک کوانتوم دات کوچک، تنها به اندازه الکترونی فضا وجود دارد که بر اساس اصل پاولی به جهت صحیح بچرخد.

آکیرا اویوا (Akira Oiwa)، یکی دیگر از اعضای ارشد پروژه گفت:

انتقال حالت‌های کوانتومی امکان ایجاد کلیدهای کوانتومی توزیع شده کاملاً امن را فراهم می‌کند؛ زیرا هر گونه تلاشی برای دست‌کاری و نفوذ به آن باعث تخریب درهم تنیدگی خواهد شد و امکان شنود را از بین می‌برد.

انتقال ایمن اطلاعات از طریق ارتباطات کوانتومی در حال تبدیل شدن به یکی از موضوعات اصلی مورد توجه دولت‌های مختلف است. برای مثال آزمایشگاه ملی لس آلاموس آمریکا (US Los Alamos National Laboratory) نیز مدتی قبل روی فناوری مشابهی کار می‌کند. همچنین می‌توان به چین اشاره کرد که فناوری مشابهی را

روی ارتباطات ماهواره‌ای پیاده‌سازی کرد. همچنین چین در حال ایجاد یک شبکه‌ی فیبر نوری میان 4 شهر مختلف است تا در بستر آن به انتقال اطلاعات کوانتومی بپردازد.

پژوهشگران استرالیا و سنگاپور نیز به طور مشابه اعلام کرده‌اند به نوع پیشرفته‌ای از کلیدهای کوانتومی توزیع شده دست پیدا کرده‌اند. آن‌ها ادعا کرده‌اند موفق به توسعه ابزاری کوانتومی شده‌اند که امکان پیش‌بینی همه‌ی حالت‌های در هم تنیدگی کوانتومی در آینده را به آن‌ها می‌دهد. البته در نمونه‌ی اولیه تنها تا 16 حالت شبیه‌سازی شده از آینده نشان داده می‌شود.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.