بررسی کتاب عملیات های سایبری تهاجمی: درک و شناخت جنگ های نا ملموس
در مورد جنگ سایبری بحث های زیادی شده اما کمتر کسی به چشم خود آن را در واقعیت مشاهده کرده است. چه زمانی مداخله و نفوذ به حمله تبدیل می شود و چه چیزی موجب آن شده است؟ ملت ها و کشورها چگونه عملیات های سایبری تهاجمی را در راهبردهای خود دسته بندی می کنند؟ عملیات های انجام شده علیه شبکه ها اغلب با هدف جمع آوری اطلاعات به هنگام صلح پی ریزی می شوند.
درک و شناخت چرخه زندگی و پیچیدگی هدف قرار دادن شبکه های دشمن، کلید موثر بودن آن در نبرد است.
دنیل مور به غیر از بحث در مورد زنجیره جنگ سایبری، به دنبال مشاهده آن نیز می باشد. وی با در کنار هم قرار دادن کیس های مطالعاتی عملیاتی، بررسی های فنی و راهبردهای نظامی نشان داد عملیات های سایبری مدرن نه به صورت کامل نو هستند، نه همگی منحصر به فرد هستند.
عملیات های سایبری آخرین و جدیدترین شکل از جنگ های نا ملموس هستند. (جنگ هایی که از طرق غیر فیزیکی مانند فضای اطلاعاتی یا زنجیره الکترومغناطیسی صورت می پذیرند)
تمامی عملیات های تهاجمی به یک صورت نیستند. برخی از آن ها سرعت پایینی دارند. به عنوان مثال نفوذهای پنهانی برای رسیدن به نتیجه مطلوب به تمرین و نظم حداکثری نیاز دارند.
دیگر موارد، حملات کوتاه مدتی هستند که با هدف ایجاد اختلالات تاکتیکی پی ریزی می شوند.
کتاب نام برده پیش از نگاه به موفق ترین بازیگران مخرب سایبری از جمله آمریکا، روسیه، چین و ایران، ابتدا در صدد آن است تا احتمالات مذکور را متوجه شود.
چرا که هر کدام از این کشورها منفعت ها و چالش های خاص خود را به هنگام حمله موثر به شبکه ها دارند.
در مورد نویسنده این کتاب:
دنیل مور دارای بیش از 15 سال تجربه در حوزه های اطلاعاتی، سایبری و فناوری است. وی دارای مدرک دکتری از دانشگاه کینگ کالج لندن می باشد و مسئولیت های زیادی را در بخش های عمومی و خصوصی از جمله ارتش اسرائیل، آی بی ام، اکسنچر و فیسبوک را عهده دار بوده است.