بررسی کتاب جنگ و صلح سایبری در خاورمیانه
از آنجایی که حوزه سایبری و مطالعه آکادمیک این حوزه در حال توسعه است، بررسی میان بخشی درگیری های سایبری از منظر قانونی، فنی و منطقه ای از اهمیت والایی برخوردار می باشد.
این کتاب نمای کلی تاریخچه سایبری منطقه خاورمیانه، شیوه احتمالی توسعه آن در آینده و چگونگی دوری از خطرات مربوط به آن را به نمایش می گذارد. این کتاب ژوئن 2022 در 283 صفحه توسط انتشارات I.B. Tauris به چاپ رسیده است.
کتاب جنگ سایبری و صلح سایبری در خاورمیانه تاریخچه حوزه جدید و پیچیده ای را در یک منطقه بسیار تاریخ ساز و پیچیده مورد بررسی قرار می دهد.
این کتاب با کنار هم گذاشتن چشم انداز های مختلف منطقه خاورمیانه و کشورهای دنیا نمایی کلی را از نقاط عطف سایبری منطقه و فاکتورهای محرک آن را معین و مسیر پیش روی آن را ترسیم می کند.
ملت ها در تلاش اند تا از حوزه سایبری عقب نمانند چرا که در این صورت با خطر لگدمال شدن توسط تعداد بیشماری از ابزارها و اپلیکیشن هایی مواجه خواهند بود که سیستم های اقتصادی، زیرساخت های حیاتی و قلب و ذهن آسیب پذیر را تهدید می کنند.
خاورمیانه به مانند یک فروشگاه فضا باز بزرگ است که بازار رقابت در آن داغ است و در آن به محدودیت های قانونی، پلتفرم های دفاعی و حقوق حریم خصوصی توجهی نمیشود و قابلیت های تهاجمی با تاثیرات مرتبه دوم عمدتا مدنظر هستند.
سیاست گذاران بایستی ممنون نویسنده این کتاب باشند که توانست توصیه های واقعی، قابل اجرا و عالی را برای مقررات بین المللی و توافقات صورت گرفته در منطقه را انتقال دهد. این توصیه ها می توانند از درگیری های سایبری پیش رونده در منطقه جلوگیری کند.
کتاب فوق معضلات را در بستر منطقه ای مورد بررسی قرار خواهد داد که تارخچه، ژئوپلتیک و قابلیت هایش به مانند خود مسئله جنگ سایبری پیچیده است.
کتاب جنگ و صلح سایبری در خاورمیانه به مسائلی از جنگ سایبری اشاره می کند که تنها در میدان نبرد رخ نمی دهند. مسائلی مانند تخریب زیرساخت های اساسی، تروریسم در هکتیویسم، جنگ میان بازیگران مخرب دولتی و تنش میان فناوری و مذهب از جمله این موارد هستند. همه این موارد در قالب رویدادهای واقعی که در سال های اخیر در خاورمیانه رخ داده مطرح شده است.
کتاب مورد نظر پیش نمایشی جذاب را از آینده دیجیتال خاورمیانه ارائه می کند. خواندن این اثر برای افرادی واجب است که نه تنها دغدغه مند قلمروی سایبری هستند بلکه سوالاتی را در مورد صلح بین المللی و امنیت در قرن 21 مطرح کرده اند.
محتوای کتاب:
- چشم انداز تاریخی از فضای سایبری در خارومیانه
- بیمه سایبری به عنوان دیپلماسی سایبری
- حملات سایبری صنعتی در خاورمیانه و پیامدهای بین امللی آن
- عملیات نفوذ در خاورمیانه و جلوگیری از دخالت
- هکتویسیم تحریم شده دولتی: ارتش الکترونیکی سوریه
- اطلاعات نادرست در خلیج فارس
- سمفونی درخشان عملیات: پازل گمشده در کمپین ضد داعشی آنلاین آمریکا
- ظهور اقتدارگرایی دیجیتال در خاورمیانه
- نبرد دو همه گیری: کرونا و اقتدارگرایی دیجیتال در جهان عرب
- به سوی یک فضای سایبری منطقه ای ایمن