بررسی سازنده تراشههای آمریکا برای خطرات امنیت سایبری توسط چین پس از تشدید تنشهای فناوری
به گزارش کارگروه امنیت خبرگزاری سایبربان، چین در اقدامی تلافی جویانه و آشکار، پس از آنکه متحدان آمریکا در آسیا و اروپا محدودیت های جدیدی را برای فروش فناوری کلیدی به پکن اعلام کرده بودند، تحقیقات امنیت سایبری را در خصوص شرکت میکرون تکنولوژی آغاز کرده است.
بر اساس بیانیه سازمان دیده بان، اواخر روز جمعه، اداره فضای سایبری چین (CAC) محصولات فروخته شده توسط میکرون در این کشور را بررسی خواهد کرد.
این حرکت با هدف تضمین امنیت زنجیره های تامین زیرساخت اطلاعات کلیدی، جلوگیری از خطرات امنیت سایبری ناشی از مشکلات پنهان محصول و حفظ امنیت ملی انجام خواهد شد.
در همان روز ژاپن، متحد ایالات متحده، اعلام می کند که صادرات تجهیزات پیشرفته تولید تراشه را به کشورهایی از جمله چین، پس از اقدامات مشابه ایالات متحده و هلند، محدود خواهد کرد.
واشنگتن و متحدانش محدودیت هایی را در صنعت نیمه هادی چین اعمال کرده اند که به قلب تلاش پکن برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت فناوری ضربه خواهد زد.
ماه گذشته، هلند همچنین محدودیتهای جدیدی را برای فروش فناوری نیمهرسانا در خارج از کشور با اشاره به نیاز به حفاظت از امنیت ملی اعمال کرده بود. در ماه اکتبر، ایالات متحده شرکت های چینی را از خرید تراشه های پیشرفته و تجهیزات ساخت تراشه بدون مجوز منع کرده بود.
میکرون به سی ان ان می گوید که از این بررسی آگاه است. آنها می گویند:
ما با اداره فضای سایبری چین در ارتباط هستیم و به طور کامل با هم همکاری خواهیم کرد. ما در کنار امنیت محصولات خود خواهیم ایستاد.
خطرات مورد انتظار
پس از انتشار این خبر، سهام شرکت میکرون در روز جمعه در وال استریت، 4.4 درصد سقوط کرد که بزرگترین افت در بیش از سه ماه گذشته بود. شرکت میکرون بیش از 10 درصد از درآمد خود را از چین به دست می آورد.
در پرونده قبلی، این شرکت مستقر در آیداهو نسبت به چنین خطراتی هشدار داده بود.
هفته گذشته نیز این شرکت گفته بود:
دولت چین ممکن است ما را از مشارکت در بازار چین محدود کند یا از رقابت موثر با شرکتهای چینی جلوگیری کند.
چین به شدت از محدودیتهای صادرات فناوری انتقاد کرده و ماه گذشته گفته بود که به صورت قاطعانه، مخالف چنین اقداماتی است.
در تلاش برای تقویت رشد و ایجاد شغل، پکن به دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی است زیرا با چالشهای اقتصادی فزاینده دست و پنجه نرم میکند. لی کیانگ، نخستوزیر تازهکار و چندین مقام ارشد اقتصادی، با آغوشی گرم پذیرای مدیران عامل جهانی هستند و قول دادهاند که محیط و خدمات خوبی را ارائه کنند.
اما پکن همچنین فشار فزاینده ای بر شرکت های خارجی وارد کرده است تا آنها را با دستور کار خود مطابقت دهد.
ماه گذشته، مقامات دفتر مینتز گروپ، یک شرکت اطلاعاتی آمریکایی در پکن را بستند و پنج کارمند محلی را بازداشت کردند.
چند روز قبل، آنها عملیات دیلویت (Deloitte) در پکن را به مدت سه ماه به حالت تعلیق درآوردند و جریمه ای 31 میلیون دلاری را به دلیل اشتباهات ادعایی در کار حسابرسی یک مدیر بدهی دولتی اعمال کردند.