بررسی دستاوردهای علمی توسط دارپا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «c4isrnet»؛ سازمان دارپا قصد دارد، به منظور کمک به دانشمندان و محققان، از هوش منصوعی و یادگیری ماشینی بهره بگیرد تا آنها بتوانند روی محدودیت های جدید کار کنند.
دارپا برای دستیابی به هدف بالا پروژه ای به نام «اسک1» را راه اندازی کرد که اولین قرارداد این سازمان در برنامه ی جدید اکتشافات هوش مصنوعی به حساب می آید. هدف از این طرح، ایجاد مفاهیم تازه ی هوش مصنوعی برای تسریع عملکرد آنها است. این برنامه 18 ماه به طول می انجامد.
یکی از اهداف اسک، توسعه نوعی هوش مصنوعی است که بتواند داده های علمی را از سراسر چندین سامانه ی پیچیده -مانند تجهیزات فیزیکی، اجتماعی و بیولوژیکی- جمع آوری کند. همچنین قادر است داده های جدید و منابع اطلاعاتی آن را به صورت خودکار شناسایی کند.
علوم مختلف به معادله ها و محاسبات پیچیده ی مجموعه داده های بزرگ وابسته هستند. سامانه هوش مصنوعی پیشنهادی، می تواند فرضیه های اساسی مدل های محاسباتی موجود را به منظور استخراج داده های مفید مانند روابط، همبستگی و پارامترها، تفسیر کرده، به نمایش بگذارد. سپس این داده ها در مدل های ماشینی ادغام می شوند تا فرضیه های قوی تری ایجاد گردند.
دارپا به منظور حصول اطمینان از این که سامانه ی بالا با ظرفیت کاملی اطلاعات عملی در دسترس است، سازمان نام برده به سیستمی توجه نشان می دهد که به صورت خودکار نتایج علمی منتشر شده را بررسی و به صورت زمان واقعی روی دستگاه های شکننده اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و محیط های پیچیده نظارت می کند.
برای مثال سازمان مذکور معتقد است برای دستیابی به هدف خود به شیوه های هوش مصنوعی پیشرفته مانند پردازش زبان طبیعی، استدلال مبتنی بر دانش، یادگیری ماشینی و همکاری انسان-ماشین نیازمند است.
با وجود این که جمع آوری داده ها به صورت زمان واقعی از منابع دیجیتالی گوناگون ممکن است کاربرد نظامی داشته باشد، سازمان دارپا ادعا می کند که از دستاورد بالا تنها برای توسعه ی علوم مختلف بهره خواهد گرفت.
- Automating Scientific Knowledge Extraction