بررسی تجربه امنیت سایبری اسرائیل بهوسیله آذربایجان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته سرویس مطبوعاتی آکتا (AKTA)، هیئتی از انجمن سازمانهای امنیت سایبری آذربایجان (AKTA) از 30 ژانویه تا 30 فوریه سال جاری به اراضی اشغالی سفر میکند.
این سفر با هدف بررسی فعالیتهای مؤسسات و شرکتهای اسرائیلی فعال در حوزه فناوری اطلاعات و امنیت سایبری با فناوریها و راهکارهای مربوطه و بررسی چشمانداز همکاری انجام شد.
این سفر کاری بهوسیله آکتا و با حمایت سفارت رژیم صهیونیستی در آذربایجان برگزار شد؛ هیئت به ریاست الوین بالاجانوف (Elvin Balajanov)، رئیس هیئت مدیره آکتا، شامل رئوف جباروف (Rauf Jabarov)، نایب رئیس آکتا، اعضای هیئت مدیره، محمد کریملی (Mammad Karimli)، معاون «A2Z»، ووسال ممدوف (Vusal Mammadov)، مدیر کاسپین تک، ماهیر یوکسل (Mahir Yuksel)، مدیر فنی «PNetworks» و همچنین سایر کارکنان کادر اداری PNetworks، Caspian Tech و آکتا است.
در بخشی از این سفر، هیئت آکتا از کنفرانس و نمایشگاه جهانی سایبرتک (CyberTech)، که هر ساله در تلآویو برگزار میشود، بازدید کرد. در این نمایشگاه، فعالیت بیش از 100 شرکت متخصص در حوزه امنیت سایبری و همچنین امکان استفاده بالقوه از فناوریها و راهکارهای ارائه شده مورد بررسی قرار گرفت.
بحث و گفتگو در مورد آخرین روندها و چشماندازها در زمینه امنیت سایبری و فناوری اطلاعات و ارتباطات که در طول کنفرانس در قالب پانل برگزار شد، علاقه خاصی را برانگیخت.
در حاشیه این رویداد، هیئت آکتا جلسات دوجانبه «B2B» را با تعدادی از شرکتها برگزار کرد که میتوانند به تقویت پتانسیل علمی، فنی و انسانی آذربایجان در زمینه امنیت سایبری کمک کنند. به همین منظور در خصوص محصولات و خدمات شرکتهای «Magnifica»، «Flowsec»، «Flycomm»، «Hexatone»، «TripleP»، «Blackstone» و دیگر شرکتهای اسرائیلی ارائه شد و امکان توسعه پروژههای مشترک در آذربایجان مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ به ویژه در خصوص توسعه اکوسیستم آذربایجان و امکان توسعه استارتآپهای جدید سایبری و تقویت نیروی پژوهشی و انسانی در حوزه امنیت سایبری، تبادل نظر شد.
هیئت آکتا از دفاتر مرکزی چندین مؤسسه و شرکت دیگر متخصص در حوزه امنیت سایبری بازدید کرد. در این میان، جلسات و گفتگوهایی که با نمایندگان تیم واکنش اضطراری رایانهای (CERT) ملی اسرائیل (IL-CERT) در شهر بئرشبع برگزار شد، از اهمیت ویژهای برخوردار است. مبارزه با حوادث سایبری در چارچوب تیم واکنش اضطراری رایانهای ملی و فعالیتهای مراکز مختلف عملیاتهای سایبری مورد بررسی قرار گرفت و در این دیدار و گفتوگوها، توافق اولیه در خصوص ارائه پشتیبانی در زمینه آموزش متخصصان تخصصی امنیت سایبری در آذربایجان و ایجاد فرصتهای کارآموزی کوتاهمدت در شرایط آزمایشگاهی تیم واکنش اضطراری رایانهای ملی رژیم صهیونیستی حاصل شد.
هیئت آکتا به منظور آشنایی با تجربه امنیت سایبری بخش بانکداری اسرائیل، از قابلیتهای بخش امنیت سایبری بانک لیومی (Leumi)، یکی از بزرگترین بانکهای این کشور، بازدید و نمونههای واقعی تهدیدات سایبری در بخش بانکی را مورد بررسی قرار داد و سپس از دفتر رافائل (RAFAEL)، تولید کننده پیشرو در صنعت دفاعی اسرائیل با فناوری پیشرفته بازدید کرد تا با فناوریها و راه حل های این شرکت آشنا شود.
این هیئت همچنین با مؤسسه صادرات اسرائیل با هدف گسترش فرصتهای همکاری بین 2 طرف در زمینه فناوری اطلاعات و امنیت سایبری گفتگوهایی صورت گرفت. با توجه به اهمیت تضمین امنیت سایبری برای آذربایجان و اسرائیل، بر ضرورت برگزاری اینگونه دیدارهای متقابل تأکید ویژه شد. طرفین توافق کردند که مذاکرات را برای فعالیتهای مشترک در آینده ادامه دهند.
انجمن سازمانهای امنیت سایبری آذربایجان (AKTA) که در سال 2022 با هدف حمایت از تقویت اکوسیستم امنیت سایبری این کشور و گسترش پتانسیل آن تأسیس شد، شرکتها و سازمانهای متخصص در فناوری اطلاعات و امنیت سایبری را گرد هم میآورد.