برخورد دوگانه آمریکا با ناتو و سردرگمی اعضای این پیمان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان امنیتی معتقدند، حضور آمریکاییها در ارتش امنیت سایبری و بخش فناوری ناتو، میدان را برای دونالد ترامپ، در تحتفشار گذاشتن اعضای پیمان آتلانتیک شمالی، محدود خواهد کرد و دست او را میبندد.
بهتازگی، کوین شید (Kevin Scheid)، یکی از کارشناسان اسبق و بازنشسته وزارت دفاع آمریکا، به سمت ریاست آژانس ارتباطات و اطلاعات ناتو انتخاب شد. این آژانس، مسئولیت اداره شبکههای الکترونیکی 29 عضو ناتو را بر عهده دارد. این آژانس راهبردی ناتو، سالانه 1 میلیارد یورو، برای تحقق اهداف ناتو و اطمینان یافتن از مأموریتهای فنی برای مقابله با تروریست، محافظت از حریم هوایی اروپا، هدایت عملیاتهای دریایی و مقابله و محافظت در برابر حملات سایبری صرف میکند و در حقیقت، پشتیبان فنی مأموریتهای ناتو در حوزه دیجیتال محسوب میشود.
کوین شید، دراینباره گفت: «علاوه بر اندیشیدن در مورد آینده و تلاش برای ارتقاء سطح تواناییها، بهصورت همزمان ما باید از این موضوع اطمینان پیدا کنیم که شبکههای موجود ما، ایمن هستند و بهخوبی فعالیت میکنند.»
ترامپ، ثابت کرده است که روابط خوبی با ناتو ندارد و در طول مدت تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، ناتو را ساختاری ناکارآمد و منسوخ شده قلمداد کرده بود. بعد از ورود ترامپ به کاخ سفید، رئیسجمهور جدید آمریکا، فشارها را بر اعضای ناتو، به جهت پرداخت درصد بیشتری از هزینههای دفاعی بیشتر کرده است و از ناتو خواسته است تا نقش پررنگتری در مبارزه با تروریست ایفا کند.
آژانس ارتباطات و اطلاعات ناتو، سازمانی با بیش از 2000 نفر نیرو است که در سال 2012 شکل گرفت. امروزه امنیت سایبری، به اولویت اصلی و دستور کار ویژه اعضای ناتو تبدیل شده است. این در حالی است که مقامات ناتو، از افزایش شصتدرصدی حملات سایبری به اعضای این پیمان خبر میدهند و بر اساس ادعاهای موجود، بیشتر این حوادث سایبری، با پشتوانه دولتی صورت میپذیرد.
درهرحال، سیاست دوگانه ترامپ در برابر ناتو، اعضای این پیمان را دچار نوعی سردرگمی کرده است و سبب شده است تا برخی تصمیمات مهم این سازمان، در مقام اجرا، با چالشهایی مواجه شوند.