برآورد تهدیدات سایبری اسرائیل (قسمت چهاردهم)
در قسمت قبل هم پیمانان اسراییل در حوزه سایبری را مورد کاوش قرار دادیم حال می خواهیم درباره برآورد حساسیت محیطی اسراییل و برتری که در حوزه امنیت سایبری دارد، بحث کنیم.
برتری اسراییل در امنیت سایبری
بر اساس گزارش برخی منابع ارزش بازار محصولات امنیت سایبری تا سال 2020، به 170 میلیارد دلار و تا سال 2020، به 202.6 میلیارد دلار میرسد. در این میان، اسراییل بهشدت میکوشد تا در این راه، به یک پیشگام و رهبر تبدیل شود.
این برتری در سخنان نتانیاهو در اجلاس سایبرویک امسال، بیان شد. با توجه به سخنان وی در اجلاسهای گوناگون سایبری، متوجه میشویم منظور وی از رهبر بودن اسراییل در سایبری، بعد «امنیت سایبری» است؛ زیرا در بعد آفندی، مقامات این رژیم کمتر توان خود را علنی کرده و حتی روی این قضیه، ادعای رهبر بودن نیز نمیکنند. مؤید این مطلب، سخنان وی در دو سال گذشته در مجمع جهانی اقتصاد بود که مدعی شد اسراییل قصد دارد به یک گلخانه سایبری تبدیل شود. سپس به ترغیب کشورها به سرمایهگذاری در محصولات امنیت سایبری اسراییل و همکاری با این رژیم در این حوزه اشاره کرد؛ یعنی همانگونه که گلخانه، محیطی را برای رشد گیاهان فراهم میکند، اسراییل نیز قصد دارد شرایط لازم را برای رشد امنیت سایبری کشورها به وجود آورد. البته اینکه اسراییل به جایگاهی رسیده است که بتواند خود را رهبر سایبری دنیا در همه ابعاد آن، بنامند، هنوز محل بحث است. البته با توجه به مطالبی که در قسمت های پیشین گفته شد، اسراییل خود را در حوزه پدافند سایبری نیز، بهعنوان یک قدرت مطرح میکند.
جاسوسی سایبری
با توجه به مسائل پیشین، معلوم میشود که حوزه جاسوسی سایبری، از عرصههایی است که اسراییل در آن کوشش بسیار میکند. در اینجا واحد 8200 بهعنوان واحد عملیاتی و دانشگاه بن گورین و بئر سبع بهعنوان مراکز تولید و نوآوری، نقش مهمی در رسیدن اسراییل به قدرت بالای جاسوسی سایبری دارند. علت تلاش برای برتری در این زمینه (انتقال فرهنگ، کنترل کشورها، پیروزی در جنگ شناختی) در قسمت های قبل، توضیح داده شد.