برآورد تهدیدات سایبری اسرائیل (قسمت نوزدهم)
رژیم صهیونیستی همواره از جدیترین دشمنان و مخاصمان حکومت ایران در همه عرصهها ازجمله سایبری بوده است. با توجه به هزینههایی که این رژیم برای تولید و صدور محصولات امنیت سایبری کرده و مشارکتهایی که با کشورهایی مانند آمریکا، سنگاپور و انگلیس داشته است، به نظر میرسد، از جدیت بالایی برای انجام دادن حملات سایبری علیه ایران برخوردار باشد و احتمال وقوع آنها و موفقیتشان نیز در سطح بسیار بالا ارزیابی میشود؛ زیرا این رژیم همانگونه که بیان شد، قصد دارد رویکرد تهاجم متقابل و حتی پیشدستانه را در پیش بگیرد؛ درنتیجه بعید نیست به بهانه دفع حمله و تأمین امنیت خود، شروع به عملیات علیه کشورمان کند. این موضوع تا حدودی با روش دلفی در آیندهپژوهی به اثبات رسید.
به علاوه، کوشش برای اختلال در تأسیسات هستهای ایران با ویروس استاکسنت و برگزاری رزمایشهای متعدد در سالهای قبل، همگی نشانه جدیت و آمادگی این رژیم در حملات سایبری است و سطح بلوغ سایبری آن نیز، فعال و احتمال حملات از سوی اسراییل، بسیار بالا است. درنتیجه با این تفاسیر،، نرخ بالای صدور محصولات امنیت خصوصاً داشتن مشتریان در نقاط مختلف دنیا و ابداع فناوریهای نوین سایبری ازجمله روش های جدید هک، نشان میدهد، تسلط اسراییل در زمینه امنیت و دفاع و حتی نفوذ سایبری، تنها در حد حرف نیست بلکه بهترین قرینه بر تسلط اسراییل روی موضوعات امنیت سایبری و جاسوسی سایبری است.
همچنین رژیم صهیونیستی مدعی است، تهدیدات سایبری بسیاری متوجه این رژیم است و اسراییل دربارهی این تهدیدات، آگاهی بخشی میکند. با این اقدامات، اسراییل تلاش میکند تا نوعی احساس قدرت بودن را در حوزه سایبری، در شهروندان و حتی مقامات خود، ایجاد کند و روحیه آنها را در برابر تهدیدات، تقویت کند. این موضوع را میتوان در قسمت فعالیتهای آموزشی و علمی اسراییل که پیشتر توضیح داده شد، مرور کرد.
علاوه بر اینها، در حوزه دفاع سایبری، به ادعای باسرت، مشاور امنیت داخلی ترامپ، در دیدارهایی که با مسئولان اسراییلی داشت این رژیم را در حوزه مقابله با تهدیدات سایبری، عنصری چابک و نوآور دانست.
وزیر انرژی اسرائیل در سال 2016 -که مدعی حمله سایبری به شبکه برق شد- معتقد بود این حمله توسط نرمافزار، خنثی شده و «این رویداد مثالی زنده از نیاز به حفظ آمادگی در هر برهه زمانی برای مواجهه با چنین مواردی است.»
درنتیجه، اسراییل مدعی است آماده هرگونه دفاع در برابر حملات سایبری است، گرچه تعداد این حملات به اسراییل را بسیار توصیف میکند.
با توجه به مباحث پیشین و جمعبندی آنها، میتوان گفت اسراییل با وضع قوانین در حوزه مبارزه با تروریسم، قطعاً برای مشروعیت بخشی به حملات خود، استناد لازم به این قوانین را خواهد کرد.