about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

بدافزار بانکی اندرویدی

به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ محققان امنیتی دکتر وب هشدار داده‌اند که یک بدافزار بانکی اندروید که دو سال پیش کشف‌شده بود،‌ پس از بهروز شدن باقابلیت‌های جدید باج افزاری به یک تهدید جهانی در ماه‌های گذشته تبدیل‌شده است.  

این بدافزار که Android.SmsSpy.88.origin نام دارد، ابتدا در سال ۲۰۱۴ کشف شد و در آن هنگام عمدتاً به کاربران در روسیه و کشورهای CIS حمله می‌کرد و از طریق ارسال پیام‌های کوتاه هرزنامه که شامل یک نشانی اینترنتی بود و کاربران را به وبگاه‌های کلاه‌برداری می‌کشاند، گسترش می‌یافت. اگرچه این بدافزار قدیمی است، اما اخیراً محبوبیت یافته است و آن نیز به خاطر قابلیت‌های متعدد آن است و همچنین به این  دلیل که خدماتی در انجمن‌های زیرزمینی برای آن ارائه می‌شود. 

محققان دکتر وب می‌گویند که این بدافزار در اصل برای این طراحی‌شده بود که پیامک‌های حاوی گذرواژه یک‌بارمصرف بانکی را شنود کرده و مخفیانه پیام ارسال و تماس‌های تلفنی برقرار کند؛ اما درنهایت نویسندگان این بدافزار آن را باقابلیت‌های سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی به‌روزرسانی کرده‌اند. این عملیات از طریق همپوشانی فرمهای ورودی در نرم‌افزار گوگلپلی و یا از طریق نرم‌افزارهای بانکی اینترنتی که به‌وسیله بانک‌های مشهور روسی ارائه می‌شود، صورت گرفته است. 

محققان از انتهای سال ۲۰۱۵ یک نسخه پیچیده از یک برنامه را مشاهده کردند که به کاربران در سراسر جهان حمله می‌کند. محققان شرکت دکتر وب ادعا می‌کنند که به بیش از ۵۰ بات‌نت برخورد کرده‌اند که شامل دستگاه‌های تلفن همراه آلوده به نسخه‌های مختلف بدافزار Android.SmsSpy.88.origin بوده‌اند. 

محققان می‌گویند که درمجموع این بدافزار موفق شده است تا چهل هزار دستگاه را در ۲۰۰ کشور آلوده سازد. بااین‌حال این بدافزار خود را به شکل نرم‌افزارهای معروفی چون Flash Player نشان می‌دهد و به‌محض اینکه اجرا شد، درخواست دسترسی سطح بالا و ویژه را دارد. 

این بدافزار به‌محض اینکه روی یک دستگاه آلوده نصب شود، یک اتصال فعال با کارگزار C&C خود برقرار می‌کند و به فعالیت مخرب اصلی خود یعنی سرقت اعتبارنامه‌ها ادامه می‌دهد. داده‌های به سرقت رفته فوراً به این کارگزار ارسال می‌شوند و کنترل حساب بانکی قربانی به دست مهاجم سپرده میشود.  

این برنامه مخرب با استفاده از WebView و نشان دادن پنجره فیشینگ روی برنامه‌های اصلی و قانونی،‌ حدود ۱۰۰ برنامه بانکی را هدف قرار داده است. قابلیت‌های عملکردی این بدافزار شبیه به Android/Spy.Agent.Sl است که در اوایل ماه مارس مشاهده شد و کاربران را در بانک‌های متعددی در کشورهای استرالیا، نیوزلند و ترکیه مورد هدف قرار می‌داد. 

محققان می‌گویند که پرونده پیکربندی این بدافزار می‌تواند از راه دور بهروزرسانی شود و درنتیجه‌ی آن مهاجمان می‌توانند به‌صورت مجازی، قربانیان را در هر بانکی از سراسر جهان مورد هدف قرار دهند. همچنین این تهدید تلاش می‌کند تا اطلاعات کارت‌های بانکی را از طریق یک صفحه جعلی فیشینگ پرداخت گوگل پلی دریافت کند تا بتواند به شنود و ارسال پیامک‌ها و پیام‌های چندرسانه‌ای و ارسال درخواست‌های USSD و انتقال همه‌ی پیام‌های ذخیره‌شده به کارگزار خود و تنظیم یک گذرواژه برای باز کردن قفل دستگاه و قفل‌کردن صفحه اصلی دستگاه با استفاده از پنجره‌ای که به شکل خاصی طراحی‌شده است، بپردازد. 

هنگامی‌که صفحه‌ی دستگاه قفل می‌شود، این بدافزار یک پیام جعلی به کاربر نشان می‌دهد و به قربانی می‌گوید که دستگاه به دلیل ذخیره و انتشار پروندههای غیرقانونی هرزه‌نگاری قفل‌شده است. همچنین این بدافزار به قربانی می‌گوید که می‌تواند برای باز کردن قفل دستگاه باجی را به شکل کارت هدیه آی‌تیونز پرداخت کند. 

محققان می‌گویند که بیشتر دستگاه‌هایی که توسط بدافزار Android.SmsSpy.88.origin موردحمله قرارگرفته‌اند از نسخه‌ی اندروید ۴.۴، با سهم ۳۵.۱ درصد از کل استفاده می‌کرده‌اند. اگرچه سایر نسخه‌ها نیز همچون اندروید ۵.۱ با (۱۴.۴۶ درصد)، ‌اندروید ۵ (با ۱۴.۱ درصد)، ‌اندروید ۴.۲ با (با ۱۳.۰۰ درصد) و اندروید ۴.۱ (با ۹.۸۸ درصد)‌ نیز آلوده‌شده‌اند. 

شرکت دکتر وب می‌گوید: «کاربرانی که در کشورهای زیر زندگی می‌کرده‌اند بیشتر از همه تحت تأثیر این بدافزار بوده‌اند: ترکیه (۱۸.۲۹ درصد)، هند (۸.۸۱ درصد)، اسپانیا (۶.۹۰ درصد)، استرالیا (۶.۸۷ درصد)، آلمان (۵.۷۷ درصد)، فرانسه (۳.۳۴ درصد)،‌ آمریکا (۲.۹۵ درصد)، فیلیپین (۲.۷۰ درصد)، اندونزی (۲.۲۲ درصد)، ایتالیا (۱.۹۹ درصد)، آفریقای جنوبی (۱.۵۹ درصد)، بریتانیای کبیر (۱.۵۳ درصد)، پاکستان (۱.۵۱ درصد)، لهستان (۱.۱ درصد)، ایران (۰.۹۸ درصد)، عربستان سعودی (۰.۹۶ درصد)، چین (۰.۹۲ درصد) و بنگلادش (۰.۸۵ درصد)». 

همچنین محققان می‌گویند که این بدافزار به این دلیل گسترش زیادی یافته که نویسندگان آن در انجمن‌های زیرزمینی تبلیغ بسیاری کردهاند و به‌صورت یک محصول تجاری آن را به فروش رسانده‌اند. علاوه بر خود بدافزار، به نظر می‌رسد که عوامل پشت پرده‌ی آن، به ارائه‌ی کارگزار این بدافزار برای مشتریان به‌علاوه یک پنل مدیریت برای اداره دستگاه‌های آلوده، می‌پردازند. 

از ابتدای سال جاری، حملهی سیلآسای این بدافزارهای اندرویدی مشاهده‌شده است که به کاربران در سراسر جهان حمله می‌کنند که شامل SlemBunk، Xbot و Spy.Agent نیز می‌شوند. علاوه بر این، بدافزار Triada هم که به‌عنوان پیشرفته‌ترین بدافزار تلفن همراه تاکنون شناخته‌شده و همچنین بدافزارهای Asacub و Banker مشاهده‌شدهاند که هر دو مورد آخر، عمدتاً به کاربران در روسیه حمله می‌کنند. 

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.