با ۳۹ ایرانی فعال در سیلیکون ولی آشنا شوید (قسمت دوم)
Bonobos
بابی یزدانی
بابی یزدانی مسیر شغلی خود را از اوراکل و در دهه ۸۰ آغاز کرد. او هم اکنون به یک سرمایهگذار برجسته و پرورنده مبدل شدهاست. او بنیانگذار Cota Capital است که در سال ۲۰۱۴ آغاز به کار کرد. یزدانی در شرکتهایی همچون گوگل، سیلزفورس، سوییتگرین و اوبر هم سرمایهگذاری کرده است.
Brite
نیوشا زاده، همبنیانگذار و مدیرعامل
برایت استارتاپی در زمینه سلامتی است که از هوش مصنوعی برای مدیریت دوره بالینی استفاده میکند.
Code.org
علی پرتوی، همبنیانگذار
علیپرتوی، یکی از پسرعمههای خسروشاهی، یک بنیانگذار و سرمایهگذار مطرح در دنیای فناوری است. او در تاسیس Link Exchange مشارکت داشت، یک نرمافزار تبلیغات اینترنتی سرآمد که توسط مایکروسافت در سال ۱۹۹۸ به مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار تصاحب شد. او یک سرویس اجتماعی موسیقی به نام iLike بنیانگذاری کرد که در سال ۲۰۰۹ توسط MySpace به قیمت ۲۰ میلیون دلار خریداری شد. او در حال حاضر مدیرعامل Neo ، یک صندوق سرمایه گذاری مشترک است.
هادی پرتوی، مدیرعامل و همبنیانگذار
هادی، برادر دوقلوی علی، در بنیانگذاری TellMe Networks نقش داشت. یک سرویس تشخیص صوت که در سال ۲۰۰۷ توسط مایکروسافت و به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار تصاحب شد. او همچنین با برادرش iLike را همبنیانگذاری کرد. برادران پرتوی Code.org را ایجاد کردند تا به نوجوانان در یادگیری برنامهنویسی رایانه، کمک کنند. ۳۰ درصد از دانشآموزان ایالات متحده در Code.org حساب کاربری دارند.
علی و هادی پرتوی در استارتاپهای متعدد و مشهور همچون Airbnb، Change، ClassPass، Convoy، دراپباکس، فیسبوک، ایندیگوگو، اسپیس ایکس، ThriveMarket و Thumbtack نیز سرمایهگذاری کردهاند.
Coriant
شایگان خردپیر، مدیرعامل سابق
خردپیر مدیرعامل Juniper Networks در سال ۲۰۱۴ بود و تا ژوئن ۲۰۱۸، Coriant را مدیریت میکرد. Coriant اندکی بعد توسط Infinera و به قیمت ۴۳۰ میلیون دلار تصاحب شد.
دراپباکس
آرش فردوسی، همبنیانگذار، مدیر ارشد تکنولوژی سابق
فردوسی کمک کرد تا دراپباکس از یک استارتآپ متعلق به Y Combinator به یک شرکت عمومی با ارزش بیش از ۹ میلیارد دلار و سود سالیانه بیش از ۱ میلیارد دلار تبدیل شود.
eBay
پیر امیدیار، بنیانگذار
امیدیار در یک استارتاپ افسانهای دره سیلیکون به نام General Magic کار میکرد و در اولین روزهای شبکه جهانی وب، یک فروشگاه خرید و فروش اجناس دست دوم مبتنی بر کاربران را متصور شد. eBay از نخستین موفقیتهای زمان دات کام به شمار میرود و امروزه ارزشی معادل ۲۸.۵ میلیارد دلار دارد. امیدیار هماکنون یک خیرخواه و سرمایهگذار است. او از Code.org، آکادمی رهبری آفریقایی، Kiva، Meetup و تعدادی از سایر کسبوکارهای اجتماعی حمایت میکند. او همچنین بنیانگذار The Intercept است، یک استارتاپ روزنامهنگاری و رسانهای دیجیتال که تا به حال تعدادی فیلم و مستند مانند Spotlight (اسکار بهترین فیلم سال ۲۰۱۶) و Dark Money ساختهاست.
فیسبوک
امین ذوفنون (ذوالفنون)، معاونت توسعه
امین ذوفنون کل زندگی کاری خود را در بخش توسعه گذرانده است. وی قبل از ملحق شدن به فیسبوک در سال ۲۰۱۱، هشت سال را در پستی مشابه در گوگل گذراند.
Flipagram
فرهاد محیط، همبنیانگذار
فرهاد محیط یک کارآفرین سریالی است که Bizrate را راهاندازی کرد تا به مشتریان در زمینه تجارت الکترونیک مشاوره ارائه دهد. او سپس Shopzilla را خلق کرد، یک موتور جستجوی خرید. در سال ۲۰۰۵، Shopzilla را به E.W. Scripps و به مبلغ ۵۶۵ میلیون دلار فروخت. وی بعد از آن به سراغ اپلیکیشن اجتماعی محبوب به اشتراکگذاری تصاویر Flipgram رفت که در سال ۲۰۱۷ به تصاحب Bytedance درآمد.
Genius
مهبد مقدم، همبنیانگذار
مهبد مقدم یکی از سه همبنیانگذار RapGenius است که بعدها به Genius تغییر نام داد. Genius سایتی است که به توضیح متن آهنگهای رپ و سایر متنها اختصاص دارد. مقدم به دلیل عناوین پر زرق و برقش توجه بسیاری را به سوی این استارتاپ تازه پا گرفته جلب کرد. البته وی خود و شرکتش را به دردسر انداخت.. او در ماه در می ۲۰۱۴ از Genius به علت ارسال نظرات نه چندان جالب، اخراج شد.
Home Care Assistance
لیلی صرافان، مدیرعامل
لیلی صرافان مدیریت این شرکت فعال در حوزه سلامت سالمندان را بر عهده دارد.
اینتل
امیر خسروشاهی، مدیر ارشد تکنولوژی، محصولات هوش مصنوعی
یکی دیگر از پسرعموهای دارا خسروشاهی، بنیانگذار و مدیر ارشد تکنولوژی Nervana است، استارتاپی در زمینه هوش مصنوعی که اینتل در سال ۲۰۱۶ و به مبلغ ۴۰۸ میلیون دلار تصاحب کرد.