باید واردات آیفون ممنوع شود
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ امیر خوراکیان معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی، ضمن اشاره به سرمایهگذاری بیش از ۲ میلیارد دلار سال گذشته کسبوکارها، روی گوشیهای آیفون، این سرمایهگذاریها را با توجه به اقدامات اپل علیه ایران خطرناک دانست. خوراکیان باور دارد که اگر بگوییم اپل این کار را با همه کشورها کرده و صرفاً به ما مربوط نیست، چندان درست نیست و باید اقدامی اساسی در برابر این کارها انجام داد؛ اقدامی همچون ممنوعیت واردات آیفون.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی در گفتگوی تفصیلی خود با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده که با اینکه افرادی در کشور مصاحبه میکنند و این اقدام اپل را صرفاً علیه ایران نمیدانند ولی کاربران ایرانی در حین مکاتبه با اپل، متوجه شدند که موضوع اصلی تحریمهاست:
باید یک تصمیم جدی گرفته شود. باید یک هماهنگی جدی به وجود بیاید و اینکه یک نفر مصاحبه کند و بگوید این مخصوص ایران نبوده و درجاهای دیگر هم اعمالشده است، تا این مقدار سطحینگری درست نیست. درحالیکه خود اپل در پاسخ مکاتبه کاربران ایرانی رسماً گفته است به خاطر تحریم این کار را کردم، منالان تصویر آن را هم دارم. معنایی ندارد که ما بگوییم فقط مربوط به ایران نیست و بخواهیم ذهن را منحرف کنیم. نباید اینگونه برخورد کنیم. باید نسبت به سرمایههای ملی نسبت به استقلال و غرور ملی احساس مسئولیت کنیم و یک تصمیم جدی در این رابطه بگیریم
او میگوید اگر تصمیمات حوزه ICT روی دوش او بود، یکی از اقدامات پیشگیرانهای که انجام میداد، ممنوع کردن واردات آیفون بود. به گفته خوراکیان با ممنوعیت واردات این کالا، هیچ مشکلی در کشور پیش نمیآمد و مشکلات ارتباطاتی هم دچار اختلال نمیشد:
در حال حاضر گوشیهای دیگر امکانات و زمینههای ارتباطی استفاده از نرمافزارهای مختلف و ظرفیتهای مختلف آنها بهمراتب بهتر از آیفون است. خب اپل را ممنوع میکردیم، رجیستر نمیکردیم.
خوراکیان این اقدامات را با عبارت بهموقع زنگ خطر را زدن تعریف میکند و باور دارد که حاکمیت باید کاری کند که مردم کم کم از چند ماه قبل به سمت عوض کردن گوشی خود پیش برود:
اپل در سراشیبی بازار است اگر این تصمیمگیری میشد یا حتی الآن بشود ممکن است اپل به واسطه شرایطی که دارد مسیر خود را تغییر دهد. بههرحال برای ما روشن است که اینیک برنامه و ظلم به کاربران است و ربطی به تحریمها و مسائل دولتها ندارد و مستقیم متوجه مردم و کاربران است اینها باید شفاف و روشن شود.
خوراکیان همچنین با اشاره به تلگرام طلایی و هاتگرام گفته که علیرغم اعلام قبلی مرکز ملی فضای مجازی مبنی بر اینکه باید تا پایان سال تکلیف این دو پیامرسان مشخص شود، در حال حاضر مشخص نیست که چه سرنوشتی برای این برنامهها رخ خواهد داد. او تأکید کرده که تصمیمگیری سرنوشت نهایی این برنامهها مربوط به قوه قضائیه است:
آن چیزی که وظیفه ما بوده تهیه سند ساماندهی پیامرسانهای داخلی بوده که یک سند ملی است. ما این سند را تهیهکردهایم و در شورای عالی به تصویب رسیده است. ما هم موظفیم که ابعاد تحقق این سند را دنبال کنیم و گزارش بخشهایی از این سند که احتمالاً دچار مشکل شده است را به مراجع ذیربط بدهیم و کارمان را پیگیری کنیم. این پیامرسانها یا باید به پیامرسان داخلی مستقل تبدیل شوند یا از ادامه کار آنها ممانعت به عمل آید. چه کسی باید این ممانعت را به عمل بیاورد؟ همان کسی که حکم ممانعت فعالیت تلگرام را صادر کرد.
به گفته معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی، بیش از ۵۰ درصد ترافیک تلگرام کاهش پیداکرده است و بعد از ترویج تلگرام طلایی و هاتگرام جلوی رشد تلگرام گرفته شده است.
خوراکیان در این مصاحبه درباره فیلترینگ اینستاگرام نیز آن را تلویحاً رد کرده و گفته که با وجود مشکلاتی که این شبکه دارد اما باید خلأ آن توسط دولت برطرف شود تا مشکلاتی برای این برنامه پیش نیاید:
حتماً اینستاگرام برای فرهنگ، نیازها و مسائل کشور ما نیست و آسیبهای آن بسیار زیاد است، ولی اینیک طرف قضیه است و طرف دیگر ماجرا این است که ما در این موضوع خلأ داریم و این موضوع حتماً باید برطرف شود و صافوپوستکنده بگویم که مسئول برطرف کردن این خلأ دولت است.