بالون اینترنتی آلفابت با 312 روز پرواز در استراتوسفر رکورد زد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ بالونهای اینترنتی باهدف ارائه خدمات و سرویسهای اینترنتی در مکانهای دورافتاده و مناطقی که در اثر بلایای طبیعی با مشکلاتی روبرو شدهاند، به پرواز در میآیند.
تیم پروژه «لون» (Loon) در تلاش هستند تا بالونهایی طراحی کنند تا در ارتفاعات بالاتری بتوانند به مدت طولانیتری قرار بگیرند. درنتیجه میتوانند با صرف هزینه کمتری، مناطق بیشتری را تحت پوشش قرار دهند.
پیشتر بالون دیگری توانسته بود به مدت 89 روز به پرواز درآید. بالون جدید آلفابت با پرواز 312 روز، رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد. این بالون در اردیبهشتماه 1398 (ماه می 2019) از «پورتوریکو» از زمین برخاست و پس از پیمودن 20 کیلومتر توانست برای ارائه خدمات اینترنت به منطقه زلزلهزده در نزدیکی پرو بهصورت آزمایشی سرویس بدهد.
بالون به پرواز خود به سمت جنوب و سپس شرق ادامه داد تا برای مدتزمان هفت ماه دیگر در ارتفاع بالا در مسیر اقیانوس اطلس جنوبی، اقیانوس هند و اقیانوس آرام جنوبی دور کره زمین حرکت کند. سرانجام، بالون در باخا مکزیک فرود آمد تا تیم پروژه به تجزیهوتحلیل وضعیت آن بپردازند.
بالون در ماه مارس 2020 به زمین نشست. «سالواتوره کاندیدو»، یکی از مدیران ارشد فناوری Loon در پست وبلاگ در مورد این موضوع اعلام کرد:
«بالون جدید توانست به مدت 312 روز به پرواز درآید. این موضوع ازآنجهت اهمیت دارد که فناوری بالونهای اینترنتی بهقدری توسعهیافته که میتواند پروازهایی طولانیمدت را تجربه کند. درنتیجه، میتوان از این فناوری برای ارائه خدمات و سرویسهای اینترنتی در مناطق دورافتاده یا مناطقی که در اثر بلایای طبیعی با مشکلاتی روبرو شدهاند، استفاده کرد.»
گوگل در سال 2011 با ایده استفاده از بالونهای اینترنتی بهصورت خوشهای، موضوع دسترسی به اینترنت را در مناطق محروم مطرح کرد که اینک این پروژه روزهای خوبی را طی میکند.