بازگشت سارقان سونی
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ شرکت سیمنتک در گزارشی مدعی شده است هکرهایی که چند هفته پیش موفق شده بودند با حمله به شبکه جهانی سوئیفت، 81 میلیون دلار را از آن سرقت کنند، در حقیقت همانهایی هستند که حمله به شرکت سونی در سال 2014 را انجام دادهاند. سوئیفت، در عرصه جهانی چند وقتی است که خبرساز شده است و همین موضوع سبب بروز ابهام در آینده کاری این شبکه تجارت جهانی شده است.
در صورتی که حمله اخیر به این شبکه که از طریق بانکهای فیلیپین صورت پذیرفته است، مورد تائید قرار گیرد، چهارمین حملهای خواهد بود که به این شبکه، طی هفتههای اخیر صورت میپذیرد.
در بخشهای دیگری از گزارش سیمنتک به این موضوع نیز اشاره شده است که این شرکت تاکنون موفق به کشف سه بدافزار شده است که طی چند وقت اخیر علیه نهادهای مالی و بانکی در منطقه جنوب شرق آسیا مورد استفاده قرار گرفته است. حملات اخیر به شبکه سوئیفت نیز از کشورهای نظیر بنگلادش و فیلیپین صورت پذیرفته است که اغلب از سامانههای امنیتی ضعیفتری نسبت به بقیه کشورها برخوردار هستند. البته سیمنتک بر این نکته تأکید کرده است که هیچ نشانهای از اینکه بدافزارهای یافت شده موفق به سرقت مالی شدهاند وجود ندارد.
ظاهراً یکی از بدافزارهای پیدا شده، متعلق به گروه لازاروس (Lazarus) بوده است که سال 2014، حملاتی را علیه شرکت سونی پیکچرز آمریکا صورت دادهاند. آمریکا در آن سال، کره شمالی را به انجام این حمله متهم کرده بود.
یکی از مسئولین سیمنتک دراینباره گفت: «البته این موضوع بسیار مشکل است که بگوییم دقیقاً همان هکرها در حمله به سوئیفت نیز مشارکت داشتهاند، اما بههرحال برخی شواهد مؤید این مطلب است.»
حملات سایبری اخیر به شبکه سوئیفت، سبب شده است تا سیاستگذاران سایبری در جهان، به دنبال کشف راهکاری برای نجات دادن این شبکه تجارت مالی جهان، از چنگال هکرها بیفتند؛ حملاتی که در صورت مهار نشدن، ضررهای مالی فراوانی را برای کاربران جهانی سوئیفت به دنبال خواهد داشت.