بازسازی حس لامسه، به كمك پوست الکترونیک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «digitaltrends»؛ گروهی از پژوهشگران، نوعی حسگر جدید طراحی کردهاند که امکان تشخیص فشار، ارتعاش و حتی میدان مغناطیسی را برای پوستهای مصنوعی فراهم میکند.
دستاورد بالا توسط گروهی از مهندسان، زیست شناسان و شیمیدانهای دانشگاههای کنتیکت و تورنتو به وجود آمد. این فناوری میتواند به افرادی كه دچار ناتواناییهای مختلفی هستند، کمک کند تا دوباره بتوانند در تعامل با محیط اطراف، اشیا را حس کنند.
اسلام موسی (Islam Mosa)، یکی از دانشمندان دانشگاه کنتیکت گفت:
پوست مصنوعی تولیدشده توسط ما، پوست الکترونیکی نام دارد. این ابزار، نسل جدیدی از وسایل پوشیدنی هوشمند است که از قابلیت انعطافپذیری، کشسانی و شکلپذیری بالایی برخوردار است و میتواند ویژگیهای پوست واقعی انسان را شبیهسازی کند.
به منظور توسعه پوست الکترونیکی یادشده، لولههای سیلیکونی با سیمهای مسی ترکیب و لولهها با نانو ذرات اکسید آهن پر شدند. زمانی که این نانو ذرات در اطراف لوله حرکت میکنند، یک جریان الکتریکی به وجود آمده، توسط سیم مسی منتقل میگردد. در هنگام تغییر فشار واردشده نیز جریان تغییر میکند.
محصول نام برده، علاوه بر این که میتواند پوست انسان را به صورت کامل شبیهسازی کند، امکان شناسایی میدان مغناطیسی و ارتعاشات صدا نیز دارد؛ زیرا هدف نهایی، تولید ابزاری بود که فراتر از تواناییهای انسان عمل کند.
عبدالسلام احمد (Abdelsalam Ahmed)، یکی از پژوهشگران دانشگاه تورنتو ادامه داد:
یکی از اصلیترین انگیزههای توسعه حسگرها در قالب پوست الکترونیکی، گسترش قابلیتهای انسان است. به کمک این دستاورد، به انسانها، در رابطه با خطرات پیرامونشان، پیش از این که حادثهای رخ دهد، هشدار داده خواهد شد.
محققان معتقدند كه میتوان از محصول آنها در زمینههایی مانند پیشگیری از خطرات الکترونیکی، روباتهای امداد و نجات و نسل بعدی مراقبتهای بهداشتی از راه دور بهره گرفت. آنها همچنین در تلاش هستند تا نمونههای اولیه کارآمدتر و سازگار با محیط زیست ایجاد کنند.
هزینهی تولید هر یک از نمونههای اولیه، کمتر از ۵ دلار است؛ اما انتظار میرود كه نمونهی نهایی، از قیمت بیشتری برخوردار باشد. همچنین زمان تجاریسازی محصول یادشده به طور دقیق مشخص نیست؛ اما پژوهشگران شرکتی را با هدف اجراي این کار تأسیس کردهاند.