بازدید معاون اول رئیس جمهوری و وزیر ارتباطات از نمایشگاه الکامپ
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، در روز پایانی نمایشگاه الکامپ، محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری با همراهی عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از این نمایشگاه بازدید کرد.
این بین بازدید که نزدیک به ۲ ساعت به طول انجامید معاون اول رئیس جمهوری با حضور در غرفههای حاضر در این نمایشگاه و گفتوگو با فعالان و بازیگران حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و صنایع وابسته، آخرین تحولات و توانمندیهای این صنعت را مورد ارزیابی قرار داد.
مخبر: یکی از مزیت های جدی کشور حوزه اقتصاد دیجیتال است
معاون اول رئیس جمهوری در پایان بازدید از این نمایشگاه در جمع خبرنگاران تاکید کرد: امروز در بازدید از این نمایشگاه بخش زیادی از راه حل های مشکلات کشور را مشاهده کردیم.
وی با بیان اینکه البته ما با فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات سر و کار داشته ایم و از قبل هم اعتقاد داشتیم که ظرفیت هایی بسیار خوبی در این بخش وجود دارد گفت: ظرف چند سال آینده اقتصاد دیجیتال سهمی نزدیک به 60 درصدی از GDP جهان را به خود اختصاص خواهد داد. یکی از مزیت های جدی کشور هم همین حوزه اقتصاد دیجیتال است چرا که اساس این اقتصاد مبتنی بر نیروهای نخبه، خلاق با جسارت و اعتماد به نفس است که در کشور فراوان وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: این مزیت جدی کشور است و عزم دولت بر این است که بیشترین استفاده را از این بخش ببرد. با این حال موانعی در این مسیر وجود دارد که تلاش می کنیم که آن ها را رفع کنیم.
مخبر ادامه داد: بر همین اساس در دولت مصوب شده است که همه بخش های دولتی موظف هستند که پیوست دانش بنیان مبتنی بر فناوری اطلاعات داشته باشند. امروز در همه صنایعی که به این مصوبه عمل شده و خود را مکلف به بهره گیری از دانش فناوری اطلاعات کرده اند ما شاهد بوده ایم که مسیر پیشرفت کوتاه تر شده است.
زارع پور: با توسعه زیرساختهای مبتنی بر فیبر به دنبال جبران عقب ماندگی ها هستیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در پایان بازدید از این نمایشگاه در جمع خبرنگاران درباره وضعیت سرعت و کیفیت اینترنت گفت: شرایط اینترنت کشور رو به بهبود است و تلاش ما بر این است که سرعتهای چند صد مگابیت برثانیه را برای مردم عزیزمان فراهم کنیم.
وی افزود: حدود 15 سال است که در حوزه اینترنت ثابت سرمایهگذاری صورت نگرفته و از این جهت عقب ماندهایم. طبق آمار سایتهای سنجش سرعت نیز، در ده سال گذشته همواره در بین 190 کشور جزو کشورهای 140 تا 150 بودیم. ما در وزارت ارتباطات در تلاش هستیم تا با پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها این عقب ماندگی را جبران کنیم و سرعتها را بهبود ببخشیم.
زارع پور ادامه داد: ما نسبت به گذشته عقبگرد نداشته ایم اما نسبت به آنچه که باید باشیم عقب هستیم و شبانهروز تلاش میکنیم تا بتوانیم سرعتی که شایسته مردم است را فراهم کنیم.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: در نمایشگاه شرکتهای مختلفی وجود دارند که در پروژه فیبرنوری و نسل پنجم شبکه ارتباطی همراه فعال هستند تا سرعتهای بالا را برای مردم فراهم کنند. آنچه مردم از آن گلایه دارند محدودیتهایی است که روی برخی پلتفرمها اعمال شده و ما نیز اعلام کردیم هر پلتفرمی که قوانین کشور را بپذیرد، قدمش روی چشم ما است و میتواند در کشور آزادانه فعالیت کند. در مورد برخی محدودیتها نیز ما قائل بر این هستیم که میتوان روی برخی از آنها تجدیدنظر کرد؛ مثلا گوگل پلی. نظر تخصصی ما این است که باید رفع فیلتر شود و این را در کارگروه مصادیق مجرمانه پیگیری خواهیم کرد.
وی همچنین در مورد دستور اخیر رییس جمهور برای بررسی گلایه های مردم در مورد اینترنت هم افزود: قرار است کارگروهی بین مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تشکیل شود تا نسبت به بررسی این موضوع اقدام نماید. وی تاکید کرد که ما در وزارت ارتباطات به صورت روزانه وضعیت کیفیت اینترنت را رصد کرده و برای افزایش کیفیت آن تلاش می کنیم.